NSVOK top banner

Вход

Готвят протест срещу "нескопосано и необмислено" решение на Ананиев

Ananiev NovaСлед отказа на здравния министър Кирил Ананиев да се открие филиал на Спешен център в Белица, хората от общината са готови да излязат на протест и да затворят пътищата в района.
"Едва спрях бунта на местните хора, които имат пълното право да протестират. Ще се опитам още веднъж да убедя това правителство от нуждата от Спешен център тук. Решението на министър Ананиев е нескопосано и необмислено, то въобще не кореспондира с реалната ситуация и аз няма да се примиря с него", коментира кметът на Белица Радослав Ревански.

Според министъра здравната система е добре организирана и местните хора получават адекватно обслужване от медицинските центрове в Разлог и Якоруда, информират от вестник Стандарт. В тях има 5 екипа, които не били много натоварени.
„Близо 10 000 души живеят в 12-те населени места в общината и те имат нужда от адекватна медицинска помощ“, контрира градоначалникът.
Повечето от селата са планински и са отдалечени на 40 километра от най-близките филиали на Спешен център.
"Пътуването на възрастните и болни хора е невъзможно, особено в зимните месеци, когато голяма част от пътищата са непроходими. Линейките пък губят много време, за да стигнат до отдалечените селища", каза още Ревански, който е категоричен, че лично ще поведе протестите на своите съграждани, ако не се намери решение на този проблем в близките няколко месеца.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост