NSVOK top banner

Вход

Близо 800 кандидат-медицински сестри и акушерки в МУ - Варна

MF ShumenБлизо 800 кандидати от цялата страна се явиха на 18 юли на теста по биология за специалностите “Медицинска сестра” и “Акушерка” към Факултета по обществено здраве на Медицински университет “Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна и филиалите на висшето учебно заведение в Сливен, Шумен и Велико Търново, съобщиха от МУ - Варна. Желаещите да изучават специалностите “Помощник-фармацевт”, “Рентгенов лаборант”, “Медицински лаборант”, “Рехабилитатор”, “Медицински козметик” и “Инспектор по обществено здраве” към Медицинския колеж също решаваха 30-те въпроса от теста – 25 от затворен тип, с един верен отговор и 5 отворени въпроса.

В присъствието на зам.-ректора по учебната дейност на МУ - Варна проф. д-р Албена Керековска беше изтеглена комбинация от тестови въпроси върху материала по биология от VIII, IX и X клас. За втора година изпитният тест се генерира чрез специализиран софтуер на живо пред кандидат-студенти и родители. Цялата процедура беше предавана в реално време по видеоконферентна връзка до други изпитни аудитории, включително във филиалите в градовете Сливен, Шумен и Велико Търново.
Кандидат-студентите за специалностите желаещи да се обучават във Филиал Шумен на Медицински университет – Варна са 196, като 111 от тях желаят да се обучават в специалност „Медицинска сестра“, а 85 – в специалност „Акушерка“, съобщи за БАПЗГ ас. Теодора Евтимова – преподавател във Филиал Шумен и административен асистент. 42-ма от кандидатствалите са посочили като първо желание специалностите, които се изучават във Филиал - Шумен. Четирима души се конкурират за едно място и в двете специалности. Тази година шуменският филиал е с прием 30 души в специалност „Медицинска сестра“и 20 за специалност „Акушерка“.
„В началото приемахме по 20 души за „Медицинска сестра“, но поради големия интерес към специалността увеличавахме приема поетапно през годините. Доволни сме от тази кандидат-студентска кампания. Имаме достатъчно кандидати, което ни дава възможност за много добър подбор. Много е важно да приемем най-добрите, които да успяват да се справят с трудния учебен материал“, изтъкна директорът на Филиал - Шумен проф. Соня Тончева.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост