NSVOK top banner

Вход

Парламента избра Управителя на НЗОК

Dechev NSД-р Дечо Дечев вече официално е новият управител на НЗОК. 124 депутати от ГЕРБ, "Обединени патриоти" и ДПС го подкрепиха, а нямаше нито един един глас "против",
при един въздържал се. Социалистите обявиха, че няма да подкрепят номинацията на д-р Дечев, но не заради неговата личност, а защото управителят на касата е обезвластен. От левицата припомниха също, че има нерешени проблеми с плащанията за болниците.
След гласуването д-р Дечев заяви, че ще спази срока от три месеца, за да представи мерки за справяне с проблемите, свързани с това, че "бюджетът на НЗОК е провален", във връзка с парите за лекарства и за онкоболни.

Целта на новия председател на касата е 2019 г. да е първата финансова година, в която НЗОК ще бъде без дефицит.
Дечев иска промени в лекарствената политика за спазване на предварително заложените параметри в бюджета. Ръстът на разходите за иновативни лекарства е изравнил разходите за тях и разходите за болнична помощ, при положение, че те трябва да бъдат минимум 1:2.
Д-р Дечев се обяви за обединяване на структурите на Комисията за лечение в чужбина, Фонда за лечение на деца и отдел на НЗОК, както и за прехвърлянето на агенция „Медицински одит“ като щат и бюджет към системата на НЗОК.
До поредната смяна на управителя на НЗОК се стигна, след като управляващите от ГЕРБ още в края на миналата година поискаха оставката на собствения си кандидат за поста преди това - проф. Камен Плочев. Плочев беше избран преди една година с още по-голямо мнозинство – за него гласуваха 205 депутати.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като НЗОК
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост