NSVOK top banner

Вход

Здравната комисия единодушно одобри единствения кандидат за шеф на НЗОК (видео)

Dechev NSПо време на изслушването днес в здравната комисия на парламента, кандидатът за управител на НЗОК д-р Дечо Дечев заяви, че е участвал в екип, направил най-големите промени в лекарствената политика.
„През 2004 г. направихме друга генерална промяна, която касаеше основно ценообразуване на база най-ниска цена в други държави“, посочи той.
Пред комисията д-р Дечев предложи промени в реда и организацията, касаещи лечението на пациенти в чужбина, съобщават от novini.bg. Той предложи да бъдат обединени в едно звено трите структури, които в момента се занимават с това и даде пример от опита му като настоящ директор на болница “Св. Иван Рилски”.

По думите му, когато има недостиг на капацитети за решаване на даден казус, същият да се реши като бъде поканен чуждестранен екип в България.
„Цялата предоперативна подготовка ще се извършва у нас, по този начин ще се спестят огромни средства, а и така нашите екипи ще придобиват опит“, обясни той.
„Контролът е друга важна тема“, посочи кандидатът за шеф на НЗОК.
Според него активно осигуреното лице трябва да бъде включено в контрола и да получава информация. Той предложи да се въведе задължителен за болниците финансов отчет за всички допълнителни плащания.
В края на заседанието на комисията, д-р Дечо Дечев беше единодушно одобрен с 14 гласа „за“ за управител на НЗОК. Предстои окончателното решение да бъде взето в пленарна зала. Той е и единственият кандидат за поста, предложен от ГЕРБ и „Обединени патриоти“.
Дечо Дечев има над 37 години професионален опит в системата на здравеопазването.
До избор на нов управител на здравната каса се стигна след като на 20 юни парламентът освободи предсрочно проф. Камен Плочев от поста. В писмо той уведоми Надзорния съвет, че поради заболяване не е могъл да изпълнява задълженията си и призова да се вземе решение дали да продължи да заема длъжността управител. Проф. Плочев застана начело на НЗОК през юли 2017 г., като през февруари 2018 г. заяви, че му е била отправена заплаха да подаде оставка.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като НЗОК ВИДЕО
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост