NSVOK top banner

Вход

Пациентка почина след операция в дома на пластичен хирург

brazilsko dБразилски пластичен хирург, известен с работата си по уголемяване на дупета на знаменистости, избяга след смъртта на своя пациентка. Денис Фуртадо изчезнал броени часове след козметичната операция в дома си в Рио де Жанейро, съобщава БГНЕС. Фуртадо, наричан още „д-р Бумбум“ е смятан за способен да прави чудеса с женските тела и по-специално - с техните задни части. Той е известен в цялата страна с практиката си. Акаунтът на 45-годишния лекар в Instagram с 650 000 последователи отразява популярността му. Сега обаче той е издирван от полицията, след като негова пациентка - Лилиан Каликсто, почина само няколко часа след процедура за уголемяване на дупето в дома му в квартал "Бара де Тичука".

Каликсто е пропътувала 2 000 километра от дома си в Куяба, за да се срещне с хирурга на звездите. Но след инжектиране на филър с акрил, жената се почувствала зле. В неделя тя постъпила в болница с ускорен сърдечен ритъм и хипертония и скоро след това починала.
Полицията е арестувала приятелката на Фуртадо, за която някои медии твърдят, че е и негов асистент.
Новината шокира цялата индустрия. Бразилската асоциация по пластична хирургия бързо заклейми Фуртадо, твърдейки, че "нарастващото нахлуване на неспециалисти в областта на пластичната хирургия е причината за все повече смъртни случаи като този".
"Не може да се извършва пластична хирургия в апартамент. Много хора продават мечти, фантазии на пациентите си по неетичен начин и те често са привлечени от ниските цени, без да обмислят дали условията са подходящи или не", заяви президентът на асоциацията Нивео Стефен пред АФП.
Според него инжектирането на синтетични биополимери или полимери, като акрилно стъкло, е много опасно и е причинило десетки смъртни случаи сред жените в Латинска Америка, особено във Венецуела.
Според интернет сайта G1 Фуртадо има четири обвинения за нелегална употреба на медикаменти и престъпления срещу пациенти.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Лекар Пациенти
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост