NSVOK top banner

Вход

Съсловни организации срещу продължаващата агресия над медици

podpisПредседателят на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Милка Василева е изпратила писмо до директора на Центъра за спешна медицинска помощ във Велико Търново д-р Валентина Хаджирадева във връзка с проявена агресия срещу медицинската сестра Нела Радева, която работи във филиала в Горна Оряховица. Миналата седмица опитната медицинска сестра е била ругана и ударена в гърба от близки на пациентка по време на нощно дежурство. По случая е образувано бързо производство.

“Като съсловна организация изразяваме притесненията си, че въпреки взетите от институциите мерки за ограничаване на агресията срещу медицински специалисти, посегателствата и обидите над медици продължават. Статистиката сочи, че спешните медици най-често стават обекти на агресия и хулигански прояви по време на работа. Отправяме пореден апел към обществото за постигане на цивилизовани отношения между пациентите и техните близки от една страна, и медиците от друга. Само с общи усилия може да се постигне безопасна работна среда за специалистите, които работят в Центровете за спешна помощ и филиалите към тях”, пише Милка Василева.
За пореден път председателят на БАПЗГ апелира към всички за повече човечност, толерантност и бдителност, съобщават от съсловната организация.
“Специалистите по здравни грижи най-често са обект на насилие и това е наистина притеснително”, написа председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров в писмо в подкрепа на пострадалата медицинска сестра, изпратено до ръководителя на здравната структура и председателя на БАПЗГ.
Д-р Маджаров апелира за взимане на адекватни мерки срещу насилието и мобилизацията на цялото общество в борбата срещу агресията над медици.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост