NSVOK top banner

Вход

Кой ще лекува децата във Враца? (видео)

boln koridorПедиатри не достигат в МБАЛ „Хр. Ботев“ във Враца. Както вчера информирахме, само двама лекари се грижат за малките пациенти. Те не успяват да покрият дежурствата, които обхващат 24 часа в денонощието. Приетите деца не могат да се изведат към друго лечебно заведение, защото няма заповед, а и родителите не искат да ги местят в друга болница.

Шефът на отделението е в дълъг болничен. Други лекари пък напуснали. Трима, които не работят в отделението се съгласили временно да покриват част от дежурствата до миналия месец, но и това било на добра воля, защото по гражданските им договори заплащане нямало от февруари.
В последния момент решение все пак се появи – лекари от отделението за недоносени и новородени бебета ще дават дежурства в детското, където по тази причина вече са забранени отпуските, съобщават от Nova TV. Според медиците обаче още по-важен е отговорът на въпроса до колко е безопасно лекар, който е минал на визитация при дете с инфекция, да влезе при току-що родено бебе.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Болници Пациенти ВИДЕО
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост