NSVOK top banner

Вход

Допълнителен прием в плевенския Медицински университет

MU PlevenМедицинският университет в Плевен днес започва допълнителен прием на кандидат-студентски документи за 9 бакалавърски специалности, съобщиха от висшето училище, цитирани от БНТ. Зрелостниците, които желаят да кандидатстват, но не са успели да подадат документите си през юни, имат втори шанс от днес до 18 юли в зала 106 на Ректората. Тестът по биология за бакалавърските специалности е на 23 юли.

МУ - Плевен организира предварителна изпитна сесия през март и април, резултатите от която имат еднаква тежест в балообразуването като изнесените и редовните изпити по биология и химия. Кандидатите за бакалавърските специалности могат да кандидатстват само с оценката по биология от държавен зрелостен изпит или с оценка от друга матура по избор, без да се явяват на изпит.
МУ предлага обучение за общо 513 студенти-първокурсници в 14 специалности, 4 магистърски и 10 бакалавърски програми в 5 професионални направления - медицина, фармация, здравни грижи, обществено здраве и социални дейности. Обявените места за специалност "Социални дейности" са за обучение срещу заплащане, като кандидатстването се осъществява при условията за бакалавърските специалности.
За новата академична година в МУ са увеличени местата за прием на студенти по държавна поръчка за специалностите "Медицина" (120), "Фармация" (60), "Медицинска сестра" (70), "Помощник-фармацевт" (21), "Медицинска рехабилитация и ерготерапия" (40) и "Медицинска козметика" (15).
От университета уточниха, че днес ще излязат и резултатите от конкурсния изпит по химия за магистърските специалности "Медицина" и "Фармация", които могат да бъдат проверени чрез електронната система на сайта или на място в Ректората.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Медицински университет