NSVOK top banner

Вход

Протест и в русенската университетска болница

protest lekarДнес персоналът на Университетската болница "Канев" в Русе ще протестират заради неизплатените възнаграждения за извънреден труд в лечебното заведение. За проблема информира Пламенка Гецова, медицински секретар в отделение "Урология”, в писмо до директора на лечебното заведение, което е изпратено и до омбудсмана Мая Манолова, информират от регионалния сайт dunavmost.com. Публикуваме пълния текст на писмото без редакторска намеса:

„До Изпълнителния директор на УМБАЛ- Канев- АД
До Националните медии
До Омбудсмана на РБ
От Пламенка Петрова Гецова - Отдел "Урология"
На какво законово основание Изпълнителният Директор на УМБАЛ "Канев АД", ме лишава от заплащане на изработените от мен КП и преведени суми от ЗК за м.май?
На какво законово основание Изп.Директор на УМБАЛ Канев АД решава еднолично и издава заповед сумите, преведени от ЗК да не се изплатят на персонала на цялата болница?/Заповед №242/15.06.18г.
Колко са разходите за изплащане на извънреден труд и колко са икономиите от незаети длъжности?
Как може да не се допуска увеличена месечна норма на работните часове по работния график на работника,или служителя,при трайно незаети щатни работни места-кой да им изработи часовете?/от заповедта/
Защо отделения, които нямат надработени часове, също не получават заплащане по КП?
Ако ръководството на болницата не е в състояние да плати на персонала изработения труд/извънреден,КП и др./,как така има пари за безполезни пръстови идентификатори, за неефективна да не казвам нескопосана програма за работа без използване на стандартно ИЗ, програма,която далеч не отговаря на изискванията на здравната каса?
Г-н Директор, ще обясните ли на поверения ви персонал какво се случва и как да се осъществи процес на безотказен прием на пациенти /от заповедта/ със значително намален брой персонал и орязано заплащане на реално положен труд?
Колеги, ако да края на седмицата не се промени ситуацията с орязаното ни заплащане на труда, предлагам да създадем инициативен комитет за протести и стачни действия!
Внасяне на колективен съдебен иск за незаплащане на положения от нас труд!
Искаме си честно и трудно изработени трудови възнаграждения в пълен обем!
На 13.07.18г. от 13.30ч.до 14.00ч. ще се проведе протест в двора на болницата пред кабинета на директора! Ние няма да напускаме - да си ходи този, който е отговорен за това състояние на болницата!“

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Болници Протести
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост