NSVOK top banner

Вход

Сложиха първия стент в Смолянската болница

heart okКардиолози спасиха живота на 29 годишна жена,въпреки, че отделението по инвазивна кардиология в Смолянската болница Д-р Б. Шукеров официално не работи, разказа репортер на телевизия BulgariaOnAir. Заради нуждата от инвазивна намеса по спешност, лекарите отворили отделението по инванзивна кардиология, която целият регион очакваше да стане факт от десетилетие.
Жената е била с обширен миокарден инфаркт, заради запушена артерия, хранеща сърдечния мускул. Рискът за живота и е огромен, ако не се отпуши артерията, чрез поставяне на стент на мястото на запушването.

Причина за този инфаркт в ранна възраст е много тежката фамилна анамнеза. Баща й също е починал на 30 години внезапно от инфаркт. Севдие знаела, че се налага да бъде първият пациент в новото отделение, въпреки това се доверила на лекарите да и сложат стент.
Другата възможност била като за всички пациенти досега - да пътува почти два часа до Пловдив. През сълзи младата жена благодари на екипа спасил живота й, за да бъде отново до 5-годишната си дъщеричка.
Целият репортаж:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!