NSVOK top banner

Вход

Поискаха оставката на зам.-председателя на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания

StoimenovaПротестиращите майки на деца с увреждания поискаха оставката на изпълнителния директор на Центъра за психологически изследвания и заместник-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания Адриана Стоименова, съобщава БГНЕС. В отворено писмото се казва, че те вече са внесли официално писмо, адресирано до премиера Бойко Борисов, социалния министър Бисер Петков и депутата от БСП Антон Кутев, с което настояват тя да бъде незабавно отстранена от заеманите длъжности, както и да се отнеме статута на национално представителна организация на Център за психологически изследвания, чийто изпълнителен директор е Стоименова.

Причина за това стана изнесената от нея информация, че националните организации на и за хората с увреждания имат данни за насочването на над 1 млн. лева от социални проекти с външно финансиране към организирането на протести. Тогава Стоименова обяви, че започват разследване по получени сигнали и когато имат повече яснота ще обявят резултатите.
Според протестиращите майки те са дали достатъчно време, за да може Стоименова да защити твърденията си и тъй като това не се случва, те приемат обвиненията ѝ за клевета.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Пациенти Протести ТЕЛК
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост