NSVOK top banner

Вход

Съмнения за източване на НЗОК - лекуват болнични служители с еднакви диагнози (видео)

RZOKСъмнения за източване на здравната каса от МБАЛ - Червен бряг. Четирима служители на болничната администрация и техен роднина са били приети с една и съща диагноза и по едно и също време в лечебното заведение, съобщават от Nova TV. След проверка на районната каса в Плевен са открити нарушения и клиничните пътеки няма да бъдат заплатени. Четирима служители от администрацията на болницата постъпват за лечение в средата на май с еднакви оплаквания - болки в корема. Те са били приети с диагноза жлъчна дискенизия.

Проверка на здравната каса показала, че по това време пациентите били в болничните стаи, но по-късно са открити нарушения. Пътеката, по която са лежали те, е 1100 лева на пациент. От управата на болницата не виждат проблем.

"Кажете ми закон, в който пише, че администратор на болницата и неговите роднини не могат да се лекуват. Тук половината от пациентите са роднини – малък град, затворен град. Означава ли, че лекарят няма да лекува леля си? Лично за себе си считам, че това не е направено нарочно и бих могъл да го докажа в съда", посочва прокуристът на МБАЛ - Червен бряг Камен Влахов.
Заради нарушенията от касата няма платят болничния престой на служителите на администрацията.
От НЗОК уверяват, че повечето им проверки в болниците за фиктивни пациенти са изненадващи, като тази в Червен бряг.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Болници Пациенти НЗОК ВИДЕО
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост