NSVOK top banner

Вход

Ескалира напрежението между хората с увреждания (видео)

adriana veraУвеличава се напрежението между национално представените организации на хората с увреждания и протестиращите майки, след като двете страни си размениха тежки обвинения за усвояването на огромни суми с цел, различна от това тежко болните деца да живеят по-добър живот. Днес организациите от една страна призоваха за обединение в името на законови промени, а от друга обявиха, че имат данни, че протестните лагери са платени. И се наредиха до Валери Симеонов и Цветан Цветанов, като подкрепиха пътувалата за 8300 лв. по време на протеста зам.-министърка Росица Димитрова.

„Сигналите са няколко. По-скоро се позиционира върху социални проекти, които са финансирани от чужди фондации и други финансови институции. Притеснителното, което аз прочетох в материалите е, че част от тези ресурси са отишли за финансиране на протести. Става въпрос за над 1 млн. лв”, обяви пред bTV Адриана Стоименова от Националния съвет за интеграция на хора с увреждания.
Една от протестиращите, Вера Иванова, беше лаконична: „Не знам колко повече могат да ударят дъното тези национално представени организации. Те са инжектираните и финансираните от държавата, усвоили са милиони през годините, за да бъдем на дъното”.
Омбудсманът Мая Манолова, която заедно с майките написа неодобрения от организациите Закон за личната помощ, обяви, че е готова да отговори с оставката си на твърденията, че се възползва от недоволството.
„Да решат проблема на майките чрез приемането на трите закона – за личната помощ, за социалните услуги и за хората с увреждания. Плюс това: законът за частния фалит и свръхправомощията на банките, които се искат от 80% от гражданите – и нямат проблем, имат моята оставка”, заяви тя.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!