NSVOK top banner

Вход

УМБАЛ "Канев" - Русе: Нямаме "болница в болницата"

КаневУниверситетската болница "Канев" в Русе, която беше посочена от прокуратурата като едно от лечебните заведения, разследвани за безстопанственост, на този етап няма задължения към доставчици и държавни институции, съобщиха от БНР. Финансово-икономическият отчет за 2017 г. на Университетската болница сочи положителен резултат и нарастване на приходите спрямо 2016 г., а на територията ѝ вече не работи нито една частна структура с дублираща дейност. Това поясни днес изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Иван Стоянов след изявлението на прокуратурата.

В края на 2017 година Изпълнителна агенция „Медицински одит“ е извършила проверка в болницата, която установи, че към момента няма дублиране на медицинска дейност от частни лечебни заведения в болницата.
„Да, имало е. Ама ако смятаме периода от 2010-а досега е имало“, обясни д-р Стоянов.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Болници Прокуратура
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост