NSVOK top banner

Вход

Проверката във великотърновската болница е за обществени поръчки преди 2013 г.

болницаОт МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“ във Велико Търново уточниха, че прокурорската проверка е за безстопанственост по проведени обществени поръчки до 2013 година.
„Касае период, в който са сключвани обществени поръчки! Преди мен е! Отдавна са прекратени тези договори. Всичко имаше и медицински одит проверява. Всички договори са минали на проверката“, заяви пред БНР управителят на лечебното заведение д-р Стефан Филев.

Филев отказа да посочи по кои договори е прокурорската проверка за безстопанственост от предшественика му д-р Людмил Гецов. Медицинският одит установи, че през март 2013 г. между болницата и частна компания е сключен неизгоден договор за наем на скъпа апаратура за невронавигация. Фирмата, отдаваща апаратурата, беше регистрирана на жилищния адрес на доктор Гецов в Лясковец.
Одитът откри нарушения и по обществената поръчка за изграждане на перално звено в болницата.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Болници Прокуратура
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост