NSVOK top banner

Вход

Ананиев: Засега няма да се сменят директори на разследваните болници

Ananiev200Здравният министър Кирил Ананиев заяви пред журналисти в парламента, че на този етап не обмисля смяна на директори на болниците, обвинени в безстопанственост, тъй като не се е доказала вина.
„Това е работата на прокуратурата, когато има такива сигнали, тя е длъжна да действа. Когато докаже съответни резултати, ще се вземат и съответните съдебни решения“, каза Ананиев.

„Подали сме в прокуратурата 8 случая на база на проверки от преди няколко месеца. Тя ги анализира и преценява дали да влязат някъде или не“, посочи той.
Ананиев увери, че засега няма болница, която да бъде в състояние на фалит. По-рано говорителят на прокуратурата съобщи, че всички 7 болници, по които са образувани досъдебните производства, са на ръба на фалита.
„Направихме оздравителни планове на всички болници и най-вече на най-тежките болници, които се изпълняват. С всеки месец финансовото им положение се подобрява“, категоричен бе Кирил Ананиев.
Той коментира, че няма притеснение за „Пирогов“.
„Ще влезем следващата седмица в „Пирогов“ с конкретен оздравителен план, който ще подобри в значителна степен финансовото му състояние. Ще оптимизира разходите и структурите вътре в болницата“, допълни Ананиев.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост