NSVOK top banner

Вход

Протестът на личните лекари ще бъде „мирен, културен и цивилизован” (видео)

protest 23Председателят на асоциацията на общопрактикуващите лекари д-р Георги Миндов заяви, че в това „хубаво студено време” е добре родителите да извеждат децата си и особено по курорти, пързалки и ски писти. По Nova TV той обясни, че ниските температури действително намаляват опасността от вирусни инфекции. Д-р Миндов добави, че при продължително ниски температури проблеми могат да имат пациентите с хронични заболявания – ставни, сърдечни, мозъчно-съдови болести, тежки терминални заболявания и други хора в тежко състояние.

„Възрастните хора най-вече с фрактурния риск, който може да е фатален, да си слагат подходящи обувки, специални шипове, които се продават, тъй като едно падане за възрастен човек може да е фатално”, заяви доктор Миндов.
Председателят на общопрактикуващите лекари каза, че няма лошо в прилагането на имуностимуланти.
„Преди всичко препоръчвам сезонно хранене, тоест това, което се храни в българската кухня – ряпа, моркови, да не са ГМО, да не се хранят само с южни плодове. Това, което е в нашата традиционна кухня – туршия с витамини, кисело зеле, но безсолно за хипертониците”, посъветва специалистът.
Що се отнася за подписването на Националния рамков договор, той заяви, че личните лекари не са доволни от него, тъй като исканията и желанията им са били съвсем различни. Той подчерта, че на 1 март ще има един „мирен, културен и цивилизован” протест на общопрактикуващите лекари.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!