NSVOK top banner

Вход

85-годишен юбилей за един от най-изтъкнатите онколози у нас проф. Иван Черноземски (видео)

Image 6727533 126В Онкологичната болница в София отбелязаха 85-годишния юбилей на един от най-изтъкнатите онколози у нас. Проф. Иван Черноземски има огромен принос в развитието на онколечението и водеща роля в организацията на националната онкологична мрежа у нас. Той е бил министър на здравеопазването и национален консултант по онкология. Проф. Черноземски е оставил наистина топли спомени у колегите си. Той е постигнал много в изследванията на нови противотуморни лекарства, предал знанията си на следващото поколение специалисти.

„Той е учител на десетки онколози в България и без него онкологията нямаше да изглежда така, както изглежда в момента”, заяви д-р Тотко Найденов.
Наричат го емблемата на съвременната българска онкология. Открил е няколко туморни щама, но сам определя като своето най-голямо постижение лекарите и специалистите, в които е повярвал и които е подкрепил през годините. Много от тях го почетоха на неговия празник.
„Аз като гледам колко приятели има, колко колеги, колко искрена любов между колеги и приятели, ми е наистина един вълнуващ ден”, сподели професорът.
Учен, лекар и общественик. Името на проф. Черноземски винаги ще се свързва с професионализъм и отдаденост към медицинската наука.
Повече подробности вижте във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Лекар Онкология ВИДЕО
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост