NSVOK top banner

Вход

Прокурорска проверка за злоупотреби във варненска АГ болница

болницаНа сесия на Общинския съвет във Варна, председателят Тодор Балабанов обяви, че Окръжната прокуратура в града проверява сигнал за финансови злоупотреби в общинската АГ болница "Проф. д-р Димитър Стаматов". Според него материалите по случая са проверявани и от Икономическа полиция. От там са излезли със становище още преди половин година, че има данни за извършени престъпления от длъжностни лица, информират от Moreto.net. Шефът на местния парламент обаче отказа да даде повече подробности по случая.

Балабанов обясни, че е дал гласност заради изказвания в зала „Пленарна“ по време на заседанието на Съвета. Преди гласуването на бюджета за 2018 година д-р Ивайло Митковски от ДСБ коментира, че натрупаните от сегашното ръководство задължения от близо 203 000 лева са изключително смущаващи. Той припомни, че предишният директор на болницата д-р Радослав Минков е бил сменен по съмнителен начин.
Общинските съветници гласуваха през 2018 г. АГ болницата да получи финансиране от местния бюджет в размер на 1,3 млн. лева. Част от тях ще бъдат инвестирани в ремонти и апаратура. За външен асансьор са предвидени 270 000 лева. Над 100 000 лева ще бъдат дадени за ремонт на покрива на болницата, а парите за ремонти на отделения са 350 000 лева. За апаратура ще бъдат похарчени 400 000 лева.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Болници Прокуратура
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост