NSVOK top banner

Вход

100 дни кредит на доверие за здравния министър от БАПЗГ

сестраНа 25 ноември на заседание на Националният съвет на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи е взето решение да се даде на новия министър на здравеопазването Кирил Ананиев 100 дни кредит на доверие. Медицинските специалисти очакват решение на техните искания, които поставиха в открито писмо миналия месец, преди да предприемат стъпки за протестни действия, ако проблемите им отново се неглижират. С откритото писмо те поискаха стартова заплата от три минимални работни заплати и диференцирано заплащане на труда според придобитата квалификация. В него настояваха още за приемане на стандарти с ясен регламент за необходимия брой медицински сестри, акушерки, фелдшери, рентгенови лаборанти и рехабилитатори спрямо броя на пациентите.

При липса на реални действия за адекватно финансиране на дейностите по здравни грижи от новия екип на Министерството на здравеопазването, участниците в Националния съвет на БАПЗГ ще решават на следващото си заседание в средата на месец март 2018 г. какви мерки ще предприемат за национални протестни действия.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!