NSVOK top banner

Вход

ProEmpower се представи успешно пред Европейската комисия

proempower logoНа 4, 5 и 6 в Брюксел се проведе работна среща на представителите на Консорциум ProEmpower с представители на Европейската комисия. Срещата е последна преди окончателното подписване на документите за финансиране на проекта.
Присъстваха всички страни по проекта, като се обърна специално внимание на детайлите по изработването на проекта, реализацията му, интересът и необходимостта на технологиите в здравеопазването и нуждите на страните в Средиземноморието от система и специално внимание към хората страдащи от Диабет Тип 2. От Българска страна участие в срещата взе членът на УС на ЦЗПЗ Ангелина Бонева-Кхан.

Комисията от специалисти обяви след закрито заседание някои допълнителни точки, по които да се изработи планът за действие и заяви, че проектът е интересен и нуждата е голяма.
Очаква се в следващите няколко месеца ЕК да приключи с документацията и да преведе протоколите към изпълнителите по проекта.
ProEmpower е международен проект, финансиран от Европейската комисия, чиято главна цел е да осигури интегрирано решение за подобряване на ранната диагноза, лечение и рехабилитация на болните с диабет тип 2, чрез използване на информационните и комуникационни технологии.
Решението трябва да се отнася най-малкото до:
Ранно откриване на болестта, осигуряване на координация и сътрудничество между пациентите и професионалистите, използване на персонализирани инструменти, които обобщават клиничните данни за пациента, осигуряване на комплексно обучение на пациентите, развиване на уменията за самооценка и самоучастие, събиране, съхраняване и анализ на медицински данни.
Партньори на ЦЗПЗ в консорциума са:
Fundacion para la Formacion e Investigacion Sanitarias de la Region de Murcia
Servicio Murciano de Salud
Servicos Partilhados do Ministerio de Saude
Santa Casa da Misericórdia da Amadora
Ministry of Health of Turkey.
Повече информация можете да намерите на сайта на Консорциума:
http://proempower-pcp.eu

Маркирана като Пациенти Диабет
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост