NSVOK top banner

Вход

Правосъдие по български

asanasior8 години продължава делото за падналия асансьор в Майчин дом. При инцидента през 2010-а пострадаха 12 жени, 9 от които - бременни. Първоначално се предполагаше, че причина за тежкия инцидент е скъсано въже на асансьора. По-късно обаче стана ясно, че скъсани въжета няма.
Инцидентът стана в Деня на отворените врати в Майчин дом и много от пострадалите са били всъщност посетители, дошли да разгледат отделенията. Асансьорът се е движил между седмия към първия етаж. На нивото на четвъртия етаж асансьорът рязко пропаднал надолу и се заклещил между първи етаж и мазето. Пожарникари са успели да извадят всичките 12 пътника.
Делото все още е на първа инстанция в Софийския районен съд и е отлагано над 20 пъти.

В четвъртък е поредното заседание по делото. На подсъдимата скамейка са изправени четирима души, технически персонал и шеф на фирмата за поддръжка. Ако бъдат признати за виновни, може да полуат наказание – глоба.
Обществото ни трябва да започне да мери с еднакъв аршин всички. Ако линейката закъснее с 5 минути сме готови да линчуваме лекаря и шофьора. Към съдията от Районния съд, който не си върши работата, обаче сме безразлични. На същия този съдия сме дали заплата, колкото на трима лекари в Спешна помощ, плащаме му здравните осигуровки, дали сме му имунитет и сме го направили несменяем., без това да е обвързано с работата му. Ами, заслужаваме си такова правосъдие.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публични сред... Прочети още ...

За правата на пациента

bgflag1Като пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...