NSVOK top banner

Вход

Фалстарт на делото срещу бивш директор на ЦФЛД (видео)

pav.alexСпециализираният съд върна на прокуратурата обвинителния акт срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца. Близо две години след арестите във Фонда, Павел Александров и още трима бивши служители застанаха пред съда с обвинения за длъжностни престъпления и злоупотреби, информират от bTV. Мотивите да бъде върнато делото са неясноти и противоречия в обвинителния акт. Прокуратурата контрира, че делото е много обемно и става дума за една фактическа грешка – сбъркана дата. Подсъдимият Павел Александров посочи, че всичко е тръгнало от „чиновници в министерството, които не са били съгласни с мен и екипа.” Той добави, че не вижда политически момент, само действията на чиновниците и може би на един министър.

Адвокатът на Александров Диана Ангелова посочи, че по времето му най-много деца са били лекувани в чужбина и са спестени най-много средства. Тя допълни, че не е имало протести или недоволства.
„Касае се за лечение на деца, нарушавани са правата им да бъдат лекувани по адекватен начин. По делото са проведени разпити на родители, чиито деца са починали. Укоримо е поведението на подсъдимите”, посочи прокурор Ирина Армеева.
От прокуратурата съобщиха още, че има забавени лечения на деца, в резултат на което някои от тях са починали. От обвинението ще атакуват решението на съда, тъй като го считат за неаргументирано.
След седем дни ще стане ясно ще започне ли делото.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публични сред... Прочети още ...

За правата на пациента

bgflag1Като пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...