NSVOK top banner

Вход

НАП обявила за продан общинска болница

sbdlrp pernikНационалната агенция за приходите (НАП) е обявила за продан сградата на Специализираната болница за продължително лечение и долекуване в Перник, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Венцислав Чунов, цитиран от БТА. Сградата се продава заради задължения към данъчните за 430 000 лева. Търгът е насрочен за 18 декември при първоначална цена 4 934 762 лева.
„Търся логика в това решение на НАП, но не я намирам. Интересното е, че сградата се обявява на търг след като започнахме да изплащаме задълженията си", каза д-р Чунов. По думите му през последните три месеца, всички пари по линия на здравната каса отивали за погасяване на дълга.
"Пускам уведомителни писма и тръгвам по всички институции. Писах във Facebook и до премиера", заяви управителят. Болницата е наследник на бившия Профилакториум, построен през 1959 г. от мината като от 1970 до 1990 г. е била база на Института по физиотерапия, курортология и рехабилитация - Овча Купел, София. Тя се намира в полите на планината Голо бърдо, трикорпусна е със застроена площ 2 856 кв.м. В момента болницата е ЕООД със 100 процента общинска собственост.

Болницата има договор с НЗОК по 8 клинични пътеки, всички за рехабилитация и физикална терапия. Реконструирани са 54 болнични стаи, всяка от тях със собствен санитарен възел, с по две или три легла в стая с телевизор. В дванадесет от болничните стаи, санитарните възли са пригодени за самообслужване от инвалиди в инвалидни колички.
Има разкрита физиотерапия (електро, светло, инхалационно лечение, лазер, торфолечение), водолечение разполагащо с всички необходими съоръжения, три кинезитерапевтични салона (по един за всяко клинично отделение).
Персонала на болницата е оптимален. В заведението работят 13 лекари с признати една и две специалности, психолог-логопед, кинезитерапевти с магистърска степен на образование, магистър-фармацевт, мед. сестри, рехабилитатори и помощен персонал. Осъществява се 24-часово лекарско наблюдение на лекуващите се пациенти.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Болници Рехабилитация
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост