NSVOK top banner

Вход

Деца дариха одеяла за новородени

child for childВ навечерието на Коледа ще ви срещнем с три 11-годишни момичета от Велико Търново, които въпреки крехката си възраст са се посветили да помагат на другите. Дария, Яна и Катерина имат общо хоби и обща кауза – да изработват сувенири и да помагат на другите, предаде репортер на телевизия BgOnAir.
Само преди дни те направиха едно от най-емоционалните дарения на Отделението по неонатология на болницата в града. Средствата събрали, изработвайки ръчно сувенири, които продавали в района на катедралния храм в града.
"Започнахме с каритички, гривнички, след това започнахме да продаваме мидички, камъчета оцветявахме", сподели Дария Калчева.

Преди време успели да съберат пари, които дарили за лечението на болно момиче. В последните няколко месеца обаче били обединени от идеята да направят подарък на недоносените бебета. И така със събраните левчета успели да купят одеяла, които дарили на Неонатологията в старата столица.
Яна, Катерина и Дария вече обмислят каква ще бъде следващата кауза, която ще подкрепят и вярват, че ще се намерят добри хора, които да последват примера им.
Вижте още във видеото.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Болници ВИДЕО
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост