NSVOK top banner

Вход

Колективна оставка в Пловдивска болница

mbal sv mina plovdivМедицинските сестри от три отделения в пловдивската общинска болница „Свети Мина” подадоха едномесечни предизвестия за напускане, съобщава БТВ. Причината е ниското заплащане. Те настояват за минимална заплата от 700 лв. от първи януари, а болничното заведение може да им предложи максимум 600 лв
Йорданка Рашкова е старши медицинска сестра в детското отделение. В него има настанени 28 деца, а едва две мед. сестри полагат грижи за тях. След месец няма да остане нито една и то няма как да функционира.
След актуализацията на заплатите от първи януари медицинските сестри от болница „Свети Мина” ще вземат само с 40 лева повече от санитарите.
„Не може. Приходите, които получаваме от Районната здравна каса са определено количество, лимитирани и аз да надхвърлям тези лимити”, коментира -р Генади Странджев, управител на МБАЛ „Св. Мина” – Пловдив.
Синдикатите в града ще настояват принципалът на болницата – Община Пловдив да поеме отговорност за проблема.

От местната власт отговориха, че болницата е самостоятелно търговско дружество и Община Пловдив няма отношение към размера на заплатите.
Болница Свети Мина се намира в центъра на Пловдив във великолепна сграда, към която има немалко апетити.
Мнозина в града под тепетата смятат, че болницата умишлено се води към фалит, за да може да бъде продадена сградата и използвана за други нужди.
Преди няколко месеца с решение на общинския съвет в Пловдив, болницата се сля в едно търговско дружество с друга общинска болница Свети Пантелеймон. като цел на сливането беше обявено желанието да се съкратят административните разходи и така да се подобри финансовото състояние на двете лечебни заведения. Днешното съобщение за колективна оставка на медицинските сестри е знак, че сливането не дава очакваните резултати.
Видео:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост