Вход

Линейка пътува почти час към припаднало момиче до БНТ

Бежанка от Афганистан е била принудена да чака линейка повече от 50 минути, съобщава в своя Facebook профил Мира Добрева. Ето целият разказ на журналистката: "Гостува в предаването и след края му тръгнаха със сестра си. Пред телевизията момичето припаднало. Точно на този момент не съм станала свидетел, но присъствах...

Прочети още

logo management

 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

ВАС окончателно отмени Национа…

Петчленен състав на Върховния административен съд в състав С. Йонкова – Председател и членове Н. Джелепова, Г. Солакова, С. Червенкова и Л. Мотова отмени окончателно №202 от 24.03.2016 г. на...

БФС настоява Правителството да…

Българският фармацевтичен съюз (БФС) призовава отговорните институции, като Министерски съвет и Народното събрание, да приемат спешно промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина (ЗЛПХМ), които засягат паралелния износ...

Чужди инвеститори се оплакват …

Управителят на НОИ Ивайло Иванов коментира предложението първите 3 дни от болничните да бъдат отрязани на 50% от надницата, като обясни, че големи инвеститори изпитват затруднение да изпълнят поръчките си...

Медиците от "Пирогов" атакували шефа си заради заплати, а не за начина на управление (видео)

СпасковМедиците от "Пирогов" хвърлят обвинения върху директора с идеята, че тази атака ще доведе до промяна на механизма на заплащане. Това мнение изрази бившият директор на "Пирогов" доц. д-р Спас Спасков пред Bulgaria ON AIR след декларацията до медиите, в която лекари обвиниха настоящия си шеф проф. Асен Балтов в злоупотреби.
"Направлението, в което се хвърлят обвиненията, са относително несериозни. Проблемът отново ще се върти около работните заплати. Борбата на тези хора е около заплатите, а не около начина на управление на болницата", категоричен бе доц. Спасков.

Той заяви, че съществува сблъсък със Здравната каса, която лимитира възможностите за по-широка дейност, а оттам спадат приходите на болницата и няма възможност за увеличение на заплатите.
"Директорът беше назначен по времето на Илко Семерджиев и министър-председателя Огнян Герджиков, но самият конкурс бе проведен по-късно и той се утвърди на това място. Не мисля, че атаката е от политически партии", обясни доц. д-р Спас Спасков.
"Основният проблем в Спешната помощ е броят на екипите. Надеждата е, че с минималното увеличение на заплатите ще се съберат достатъчен брой екипи. Този опит е леко неуспешен, защото заплатите на тези медици са недостатъчни, за да станат атрактивни", коментира още той.
Д-р Спасков коментира и проверката, която Министерството на здравеопазването ще извърши в Спешна помощ, "Пирогов" и "Александровска болница" след изпратено до министъра писмо от Евелина Добрева по повод смъртта на съпруга ѝ по-рано този месец.
"Министърът се самосезира и това е много добър знак, че на тези сигнали ще се обръща внимание. Ще трябва да изчакаме проверката и тогава ще бъдем абсолютно сигурни за ситуацията. Роднините на пострадалите винаги ще търсят начини да обвиняват някого", отбеляза той.
Вижте подробности във видеото:

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо...

ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн...

ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн...

ОЩЕ
Разпръснати превалявания

7°C

София

Разпръснати превалявания

Влажност: 93%

Вятър: 17.70 km/h

 • Rain
  24 Окт 2017 11°C 5°C
 • Разпръснати превалявания
  25 Окт 2017 10°C 6°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»