Вход

Линейка пътува почти час към припаднало момиче до БНТ

Бежанка от Афганистан е била принудена да чака линейка повече от 50 минути, съобщава в своя Facebook профил Мира Добрева. Ето целият разказ на журналистката: "Гостува в предаването и след края му тръгнаха със сестра си. Пред телевизията момичето припаднало. Точно на този момент не съм станала свидетел, но присъствах...

Прочети още

logo management

 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

ВАС окончателно отмени Национа…

Петчленен състав на Върховния административен съд в състав С. Йонкова – Председател и членове Н. Джелепова, Г. Солакова, С. Червенкова и Л. Мотова отмени окончателно №202 от 24.03.2016 г. на...

БФС настоява Правителството да…

Българският фармацевтичен съюз (БФС) призовава отговорните институции, като Министерски съвет и Народното събрание, да приемат спешно промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина (ЗЛПХМ), които засягат паралелния износ...

Чужди инвеститори се оплакват …

Управителят на НОИ Ивайло Иванов коментира предложението първите 3 дни от болничните да бъдат отрязани на 50% от надницата, като обясни, че големи инвеститори изпитват затруднение да изпълнят поръчките си...

Проф. Плочев иска смяна на кадрите в НЗОК

Плочев„Трябва да ви кажа, че контролът така не става. Това е братовчедска история. Тук съм чувал лично аз как шефът на РЗОК от даден град се обажда да пита нашите контрольори – кога ще дойдете, чакам ви. Тоест всичко е вързано”, казва управителя на НЗОК проф. Камен Плочев на заседанието на Надзорния съвет на касата на 13 септември, става ясно от стенограмата, цитирана от bTV. Плочев предлага на надзорниците два варианта за решение – първият е външна структура (фирма или да се създаде агенция) да поеме контрола, което по думите му е революционно, но ще бъде ефективно. Другият вариант – смяна на кадрите.

Управителят на касата обаче уточнява, че много трудно се намират кадри и предлага да им се изплащат стимули спрямо приноса, за да може да намерят повече хора.
Изказването на проф. Камен Плочев е в контекста на доклад на председателя на Надзорния съвет на фонда Кирил Ананиев, изпъстрен с критики към контрола. Докладът беше разгледан и приет от надзорниците на заседанието на 13 септември.

„Този доклад е точно в стила, който аз обичам – точно, разбрано, няма жалост, това е истината”, казва Плочев. Той заявява, че трябва да се смени устройствения правилник на НЗОК и да се сформира изцяло нова структура, която да е по-оперативна.
„Като съм водил разговори с Министерството на здравеопазването това да сме в три блока, в шест апартамента, да се разхожда тази администрация, това да се прекрати. Т.е. да се премести касата на едно място и да видим кой какво работи и какво не работи. Аз сега не знам кой е на работа и кой не е на работа. Няма как да го открия. В тази улица един блок, в другата улица втори блок, в третата улица – трети блок. Как да разбера кой е на работа и кой не е? Просто е безумие това”, казва още проф. Плочев.
Председателят на Надзорния съвет Кирил Ананиев заявява, че подкрепя казаното от Плочев.
„Казал съм го няколко пъти – направете ефективно съкращение на персонал, никой няма да вземе парите за разходи за персонал и вдигнете заплатите на тези, които работят, защото при нас идват най-некадърните, които не са си намерили място при изпълнителите на медицинска помощ”, обяснява Ананиев пред надзорниците.
„Абсолютно съм съгласен. На първия дирекционен съвет казах – напишете ми какви проблеми имате. 100 на 100 – малко хора и малки заплати, което не е вярно, защото аз минах по блоковете и гледам как по прозорците стоят 2 – 3 и пушат непрекъснато. Уверявам ви, колеги, това просто е безумие”, допълва проф. Камен Плочев.
Проектът на нов устройствен правилник на НЗОК ще бъде готов до края на месеца, става ясно още от стенограмата.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо...

ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн...

ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн...

ОЩЕ
Разпръснати превалявания

7°C

София

Разпръснати превалявания

Влажност: 93%

Вятър: 17.70 km/h

 • Rain
  24 Окт 2017 11°C 5°C
 • Разпръснати превалявания
  25 Окт 2017 10°C 6°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»