КС: Работещите пенсионери трябва да се осигуряват за здраве

26-07-2017 Информация за съдебни дела

С решение № № 7 от 27 юни 2017 г., Обн. ДВ, бр. 53 от 4 юли 2017 г. Конституционният съд отхвърли искането на Върховния административен съд  за установяване на противоконституционност на чл. 40, ал. 1, т. 2...

Прочети още
  1. Последни коментари
  2. Най-четени
  3. Анкета
  4. Най-коментирани

Анкета

Кой ще е новият Управител на НЗОК?
  1. От съдебната зала
  2. ЛЕКАРСТВА
  3. ПАЦИЕНТИ

МЗ беше осъдено за л…

Състав на Административн съд София град осъди министерството на здравеопазването да заплати обезщетение по частично...

Д-р Стефан Константи…

"Преди седем години значителна част от лекарствата се осигуряваха на болниците чрез централизирани доставки от...

Акад. Гълъбов: 140 в…

Около 140 вируса ще ни атакуват през този сезон, потвърди академик Ангел Гълъбов от микробиологичния...

РЗИ забрани гробище за домашни любимци, вече ги погребват кой където свари

домашни любимциЗдравните служби забраниха гробището за домашни любимци във Варна, което беше едно от първите узаконени в страната и съществува от 15 години в траурния парк „Тополи”. Заповедта да се прекрати услугата на общинска фирма „Обреди” е на Регионалната здравна инспекция, съобщава "Труд".
„Не е съвместимо в близост до човешки тленни останки да се погребват и домашни любимци, съгласувахме забраната и с „Ветеринарен контрол” към Агенцията за безопасност на храните“, каза пред вестника д-р Божанка Георгиева, шеф на здравната инспекция във Варна. Тя уточни, че на „Обреди“ е препоръчано да обособят друг парцел, но до момента искане за одобрението на такъв не е направен.

Има много запитвания за погребения на домашни любимци, но отказваме заради забраната, обясниха от траурния парк. В морската столица няма свободни парцели нито за погребения на хора, нито за домашни любимци. За съжаление единствената алтернатива за починалите животинки е Екарисажът, коментираха от общинската фирма. А след забраната хората масово започнали да ги погребват кой където свари – по полянки и горички. В специалната обособена алея в „Тополи” до момента са погребани около 400 домашни любимци - най-много кучета и котки, но също и таралежи, зайци и екзотични животни като игуана, чинчила и др., припомни доскорошният управител на парка Тодор Генков. Цялото погребение излиза около 100 лева - 40 лева за гроб, 20 лева за транспортиране, 30 - 40 лева за ковчег и 6 лева за поставяне на отличителни траурни знаци с датата на раждане и на смъртта. Алеята на домашните любимци във Варна изобилства с масивни и луксозни паметници, някои за по 1000 лв. и повече, а първото погребение е извършено през ноември 2002 г. на кучето Томи.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ