Вход

МЗ обяви обществената поръчка за Спешна помощ

27-07-2017 Последни новини

Пресцентърът на МЗ съобщи, че е регистрирало в системата за случаен избор към Агенцията за обществени поръчки (АОП) обществена поръчка с предмет „Осъществяване на свързаност и осигуряване на услугата по работоспособност на системите на Спешната медицинска помощ, в...

Прочети още
  1. Последни коментари
  2. Най-четени
  3. Анкета
  4. Най-коментирани

Анкета

Кой ще е новият Управител на НЗОК?
  1. От съдебната зала
  2. ЛЕКАРСТВА
  3. ПАЦИЕНТИ

МЗ беше осъдено за л…

Състав на Административн съд София град осъди министерството на здравеопазването да заплати обезщетение по частично...

Правилата при лечени…

Правилото на лекарите, че веднъж започнато антибиотичното лечение трябва да се продължи до края на...

Българско устройство…

Първото по рода си устройство за превенция на кариеси и орални заболявания създадоха български разработчици...

Преглеждат безплатно над 150 пациенти на ден в полева клиника

линейкаБезплатни прегледи за всички, които нямат възможност да ползват услугите на българската здравна система или пък не са доволни от нея предлага уникална по рода си полева болница. Миналата седмица диагностичният комплекс беше в района на Силистра, а сега е в центъра на Стражица, съобщава Нова телевизия.
В мобилната поликлиника работи д-р Стоян Гръков - български лекар, живял дълги години в САЩ, а полевата болница е дарение от него. Всекидневно той успява да консултира над 150 души. Плановете са обиколката на полевата болница да продължи и в цялата страна.

Мисията на д-р Гръков е да лекува, но за него по-големият успех ще е да накара всеки свой пациент да промени начина си на живот.
Новината за "зелената линейка” в Стражица се е разпространила мълниеносно и веднага щом импровизираната поликлиника се разпъна край киното в града, хората започнаха да се записват за преглед. На опашката преобладават възрастните хора - онези, за които здравната система изглежда най-далечна и недостъпна. Дори чакането пред кабинетите в болниците за тях е непосилно. Затова оборудваната мобилна поликлиника е буквално пред вратите на хората в нужда. Всеки пациент получава изследвания, които иначе биха стрували над 100 лева. След като всеки премине през няколкото кабинета на открито и получи необходимите първични изследвания, идва ред на консултацията с д-р Гръков. Неговите наблюдения показват, че най-честият проблем на пациентите е високото кръвно налягане. Зелената линейка на фондация "Адра” ще обиколи цялата страна с идеята да помогне на възможно най-много хора. Приоритетни са районите, където стандартът на живот е по-нисък, а медицинската грижа - по-оскъдна.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ