КС: Работещите пенсионери трябва да се осигуряват за здраве

26-07-2017 Информация за съдебни дела

С решение № № 7 от 27 юни 2017 г., Обн. ДВ, бр. 53 от 4 юли 2017 г. Конституционният съд отхвърли искането на Върховния административен съд  за установяване на противоконституционност на чл. 40, ал. 1, т. 2...

Прочети още
  1. Последни коментари
  2. Най-четени
  3. Анкета
  4. Най-коментирани

Анкета

Кой ще е новият Управител на НЗОК?
  1. От съдебната зала
  2. ЛЕКАРСТВА
  3. ПАЦИЕНТИ

МЗ беше осъдено за л…

Състав на Административн съд София град осъди министерството на здравеопазването да заплати обезщетение по частично...

Д-р Стефан Константи…

"Преди седем години значителна част от лекарствата се осигуряваха на болниците чрез централизирани доставки от...

Акад. Гълъбов: 140 в…

Около 140 вируса ще ни атакуват през този сезон, потвърди академик Ангел Гълъбов от микробиологичния...

Марешки имал само 2317 лева и 52 евро в банка и задължения за милиони

МЗадължения за милиони, акционерни участия в 93 компании и ценни книжа за милиони левове, както и солидни вземания са описани в декларацията по публичния регистър на заместник-председателя на Народното събрание Веселин Марешки, публикувана на сайта на Сметната палата. Почти всичко от активите и пасивите на семейния бизнес се води на името на съпругата на бизнесмена политик.

Светлана Марешка има две вземания по договор. Едното е на стойност 1 135 000 лева, а другото - за 42 500 лева. В графата за задължения над 5000 лева в декларацията са описани цели 48 реда - към достачици, по кредитни карти и сделки, по които семейството се явява солидарен длъжник. Г-жа Марешка е декларирала и акции в Фармхолд АД на стойност 796 000 лева и книжа във Фармнет АД придобити за 9 926 000 лева. Тя е обявила участие в 93 търговски дружества, свързани основно с фармацевтичния бизнес и търговията с горива.
На фона на милионните активи и пасиви на семейството имотите на Марешки никак не впечатляват, пишат от offnews.bg. Двамата притежават идеална част от дворно място във Варна от 624 кв.м. и част от дворно място от 160 кв.м. пак в морската столица. Заместник-председателят на парламента е декларирал и право на строеж на апартамент във Варна, придобито през 2009 г. срещу 7217 лева. Съпругата на Марешки има и половин къща във Волгоградска област, Русия. На името на лидера на ВОЛЯ се води и незастроен поземлен имот в с. Орешак, Троянско. Той има и част от ливада от 3 декара в село Патрешко, Троянско.
Наличните семейни средства се държат от съпругата, която има 20 000 лева и още 2724 лева. Марешки е декларирал налични 13 000 лева. Парите на влог също са основно при жената на бизнесмена политик. Г-жа Марешка има два депозита в банки. Единият е за 58 072 лева, а другият - за 140 583 евро. На нейния фон собственикът на аптеки и бензиностанции е направо бедняк. Всичките средства на Марешки в банка са 2317 лева и 52 евро.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ