Вход

Линейка пътува почти час към припаднало момиче до БНТ

Бежанка от Афганистан е била принудена да чака линейка повече от 50 минути, съобщава в своя Facebook профил Мира Добрева. Ето целият разказ на журналистката: "Гостува в предаването и след края му тръгнаха със сестра си. Пред телевизията момичето припаднало. Точно на този момент не съм станала свидетел, но присъствах...

Прочети още

logo management

 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

ВАС окончателно отмени Национа…

Петчленен състав на Върховния административен съд в състав С. Йонкова – Председател и членове Н. Джелепова, Г. Солакова, С. Червенкова и Л. Мотова отмени окончателно №202 от 24.03.2016 г. на...

БФС настоява Правителството да…

Българският фармацевтичен съюз (БФС) призовава отговорните институции, като Министерски съвет и Народното събрание, да приемат спешно промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина (ЗЛПХМ), които засягат паралелния износ...

Чужди инвеститори се оплакват …

Управителят на НОИ Ивайло Иванов коментира предложението първите 3 дни от болничните да бъдат отрязани на 50% от надницата, като обясни, че големи инвеститори изпитват затруднение да изпълнят поръчките си...

Реформата приключи

1. В доболничната помощ имаме капитация, при която пациента е крепостно закачен към общо практикуващ лекар. Е може да го смени двапъти годишно, boltadjкоето се регистрира стриктно и следи.
2. На лекарите са наложени регулативни стандарти определящи колко болни могат да се консултират със специалист или изследват.
3. За изписаните им лекарства се минава комисия и одобряват.
4. В болница се влиза с пръстов отпечатък.


5. За болниците има наложени стандарти, според които във всяка болница има пренасищане от специалисти, структури, лаборатории… Също отговарят на медицински архитектурни условия.
6. Със здравна карта е определен броят болници и леглата им.
7. Забранено е да се инвестира в нови болници.
8. Болният влиза и излиза с пръстов отпечатък.
9. Всеки пациент постапващ болница се отчита незабавно по електронен път - кой го е насочил, кога е постъпил. При изписванео също се отчита в реално време цялото проведено лечение.
10. Определени са и дните принодителен престой на пациента по всяка клинична пътека.
11. Определено е лечението по алгоритъм, случайно да не се появи лечебно изкуство. Всичко е конкретно определено - какви изследвания, каква операция, какви лекарства задължително се прилагат, какво следва след изписването.
12. Определени са документите и боят подписи върху тях, начина на отчитането им и дали лечението е по написаните правила.
13. Определя се бюджет за здравеопазване, бюджети и на изпълнителите. Не може да се лекува над определените средства. И най-важното - с най малко средсва от тези разходвани в другите държави от Европа.

Е остана да се въведат пръстовите и в доболлничната помощ, аптеките, моловете и…. Здравната реформа приключи! Останалото е като да се закърпи новопостроената магистрала.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо...

ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн...

ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн...

ОЩЕ
Разпръснати превалявания

7°C

София

Разпръснати превалявания

Влажност: 93%

Вятър: 17.70 km/h

 • Rain
  24 Окт 2017 11°C 5°C
 • Разпръснати превалявания
  25 Окт 2017 10°C 6°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»