Вход

Родители искат затваряне на училище заради Хепатит А (видео)

Първите болни от хепатит А в Раковски са от началото на септември. Болни има в няколко училища и детски градини, информират от БТВ. Всички са преминали през инфекциозната клиника в Пловдив, казват от здравната инспекция в града.„Това е инфекция, която се предава по фекално-орален път и проблемът е, че инкубационният...

Прочети още
 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Инспекторатът на ВСС: Няма про…

Неколкократно сме писали за едно досъдебно производство по повод смъртта на дете от остър бронхит, при което Сливенската окръжна прокуратура 8 пъти постановява прекратяване на производството и осем пъти Окръжният...

България се провали. Агенцията…

Съветът на Европейския съюз определи Амстердам за седалище на Европейската агенция по лекарствата(ЕМА). Досега седалището беше в Лондон, но се наложи преместване, заради Брекзит. България с нейната столица София също...

Родители искат затваряне на уч…

Първите болни от хепатит А в Раковски са от началото на септември. Болни има в няколко училища и детски градини, информират от БТВ. Всички са преминали през инфекциозната клиника в...

Знаем кой, кажете Защо?

Ако през последната година, в страната ни набра скорост въпроса кой, в случая с Медицинския университет не по-малко важен се stkaоказа въпроса защо.
Да видим цялата картина. Преди няколко месеца с пълно единодушие Общото събрание на МУ – София избира проф. Вихра Миланова за ректор на мястото на акад. Ваньо Митев, който е изкарал два пълни мандата.
По повод на сигнал, подаден от Германия, свързан с изнесено обучение,

Инспекторатът на Министерството на образованието и науката извършва проверка, при която са констатирани множество нарушения. Докладът от проверката е предаден на прокуратурата, МВР и ДАНС. Прокуратурата е започнала предварителна проверка, защото според говорителя на Главния прокурор, има съмнения за множество нарушения на закона.
Безспорно е в случая, че Инспекторатът на МОН има право да извършва проверки. Също толкова безспорно е, че Прокуратурата, МВР и ДАНС могат да извършват проверки, а първата и да повдига обвинения. Безспорно е, че обвиненият Митев има право да се защитава.  
Тогава защо, без никакво обяснение и аргументи, бившият ректор организира спешно извънредно събрание за смяна на току що избрания ректор Вихра Миланова?
Защо Ваньо Митев, който сам е организирал избирането и е гласувал за Миланова само преди няколко месеца, сега организира свалянето ѝ?
Защо Ваньо Митев, който понастоящем е първи заместник ректор е в болнични от месец?
Защо събранието се провежда с въоръжена охрана?
Защо не са поканени всички членове на събранието?
Защо мотивите за смяна не са обявени публично?
Защо събранието е при закрити врати?
Защо членове на събранието са отстранени от залата, а такива, които не са членове са присъствали?
Защо 263 души (ако е вярно числото) и то не какви да е, а професори, доценти и академици са гласували против човек, когото само преди няколко месеца са избрали, при това без никакво обсъждане?
Защо студентите и техните организации нямат дори позиция по случващото се, при условие, че техни представители са по право членове на Общото събрание?
Защо здравният министър мълчи и защо е назначил бившия ректор Митев  в борда на директорите на болница Св. Екатерина?
Защо, защо, защо?
За сега има само един все още предполагаем отговор на всички защо. Настъпила е мутризация на висшето образование, а Миланова е нарушила омертата за мълчание. Дано час по-скоро този хипотетичен за сега отговор, да бъде опроверган.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо...

ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн...

ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн...

ОЩЕ
Разкъсна облачност

13°C

София

Разкъсна облачност

Влажност: 47%

Вятър: 6.44 km/h

 • Предимно слънчево
  23 Ное 2017 13°C 0°C
 • Предимно облачно
  24 Ное 2017 11°C 1°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»