Вход

Те спасяваха живота на пострадалите. Не са вземали заплата от…

Всички лекари от Ловешката болница се явяват на работа в деня на катастрофата край село Микре, когато загинаха девет души, а 19 бяха ранени. Както други болници в България, и тази е изправена пред много проблеми, напомнят от bTV. В деня на инцидента Мартин Тодоров не е на работа. Въпреки това...

Прочети още
 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Инспекторатът на ВСС: Няма про…

Неколкократно сме писали за едно досъдебно производство по повод смъртта на дете от остър бронхит, при което Сливенската окръжна прокуратура 8 пъти постановява прекратяване на производството и осем пъти Окръжният...

ЕМА отива в Амстердам, София о…

С гласуване на Съвета на Европейския съюз беше взето решение в коя европейска столица ще бъде новото седалище на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА). Гласуването премина през три кръга, като...

Проблеми с доставката на лекар…

От лекарство за рядък вид епилепсия се нуждаят четири деца в България. Фондът за лечение е одобрил закупуването му от чужбина за три от децата, информират от БНТ. Родителите обаче...

Ректориада

Ваньо Митев излезе начело в състезанието на ректорите. Той си е купил най-скъпия джип и е направил най-много посещения в v.mitevчужбина, при това съвсем не близката чужбина – цели 417 дни. Предстои да се разбере дали заплатата му от 9000 лева е най-високата или има друг ректор с по-висока. Браво Ваньо, браво Митев!
Ректориадата е без начало и без край.

По едно време начело в касирането беше ректорът на Свищовския, после на Софийския, а сега на медицинския, все държавни университети, превърнали академичната автономията в стопанска слободия.
Имаше един ректор, който си беше купил акции на борсата за 1 милион долара, а дължеше милиони за осигуровки и данъци. Той смяташе, че НАП не може да го проверява, защото е автономен. То бива автономия, бива, ама това по мяза на независимост бе другарки и другари. Вие сте си направо извън юрисдикцията на държавата, така да се каже.
Нямаме нищо против Митев. Ама що с парите на данъкоплатците бе джанъм. Направи си частен университет със собствени средства, па си купи ако искаш и самолет. Тогава си ходи в чужбина колкото искаш, даже ако искаш не се и връщай.
Ваньо Митев вече не е ректор, скоро може да не е и академик, казали от БАН. За Ваньо разбрахме, след като му изтече мандата. За колко ли Ваньовци не знаем днес, но ще разберем утре?
Тая работа мирише отгоре до долу. Само с проверка, било то и на независимата и неподкупна прокуратура няма да се оправи. Законът трябва да се пипа и то без отлагане, да не стане като Белене, че няма да има кой да плаща.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо...

ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн...

ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн...

ОЩЕ
Предимно ясно

0°C

София

Предимно ясно

Влажност: 94%

Вятър: 6.44 km/h

 • Предимно слънчево
  23 Ное 2017 12°C 0°C
 • Разкъсна облачност
  24 Ное 2017 12°C 1°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»