Вход

Спрете да вечеряте, ако искате да отслабнете

21-07-2017 Публикации и интервюта

Проучване на изследователи от Училището по обществено здраве на Loma Linda University в Чехия установи, че времето и честотата на храненията играят съществена роля в увеличението или намалението на теглото.Използвайки информация, получена от повече от 50 000 участници...

Прочети още
  1. Последни коментари
  2. Най-четени
  3. Анкета
  4. Най-коментирани

Анкета

Кой ще е новият Управител на НЗОК?
  1. От съдебната зала
  2. ЛЕКАРСТВА
  3. ПАЦИЕНТИ

Съдът отмени окончат…

Петчленен състав на Върховният административен съд отмени окончателно Наредба № 3/25.01.2010 г. за утвърждаване на...

"Забележителни …

Кравите са показали "лудост" и "разпенваща" способност да се справят с ХИВ, което ще помогне...

Дете проговори след …

5-годишният Михаил Георгиев от Раднево вече може да говори след терапия в барокамерата на УМБАЛ...

Ректориада

Ваньо Митев излезе начело в състезанието на ректорите. Той си е купил най-скъпия джип и е направил най-много посещения в v.mitevчужбина, при това съвсем не близката чужбина – цели 417 дни. Предстои да се разбере дали заплатата му от 9000 лева е най-високата или има друг ректор с по-висока. Браво Ваньо, браво Митев!
Ректориадата е без начало и без край.

По едно време начело в касирането беше ректорът на Свищовския, после на Софийския, а сега на медицинския, все държавни университети, превърнали академичната автономията в стопанска слободия.
Имаше един ректор, който си беше купил акции на борсата за 1 милион долара, а дължеше милиони за осигуровки и данъци. Той смяташе, че НАП не може да го проверява, защото е автономен. То бива автономия, бива, ама това по мяза на независимост бе другарки и другари. Вие сте си направо извън юрисдикцията на държавата, така да се каже.
Нямаме нищо против Митев. Ама що с парите на данъкоплатците бе джанъм. Направи си частен университет със собствени средства, па си купи ако искаш и самолет. Тогава си ходи в чужбина колкото искаш, даже ако искаш не се и връщай.
Ваньо Митев вече не е ректор, скоро може да не е и академик, казали от БАН. За Ваньо разбрахме, след като му изтече мандата. За колко ли Ваньовци не знаем днес, но ще разберем утре?
Тая работа мирише отгоре до долу. Само с проверка, било то и на независимата и неподкупна прокуратура няма да се оправи. Законът трябва да се пипа и то без отлагане, да не стане като Белене, че няма да има кой да плаща.

Коментари   

+5 #1 Ректор 02-10-2016 13:21
Защо се взирате в ректорите? Нима няма директори на държавни болници, които правят ректорите направо нищожни? Просто не се е отчитал на правилното място.
Цитиране

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ