Вход

За Прокуратурата няма граници, нито срам

Възможно ли е един студент осем пъти поред да е скъсан на един и същи изпит? Дали на света има ученик, който осем години да повтаря в един и същи клас? Такъв студент и такъв ученик едва ли има, но има такава прокуратура. Има прокуратура, която осем пъти поред прекратява...

Прочети още

logo management

 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

ВАС окончателно отмени Национа…

Петчленен състав на Върховния административен съд в състав С. Йонкова – Председател и членове Н. Джелепова, Г. Солакова, С. Червенкова и Л. Мотова отмени окончателно №202 от 24.03.2016 г. на...

Целеви проверки за рискови за …

НЗОК ще прави целеви проверки на рискови болници, е решил надзорният съвет на здравната каса. Става дума за "болници, които правят впечатление или за неизвършване на дейност, или за сериозен...

Как изглеждат детските клиники…

Ремонтът на детските клиники в „Пирогов”, които години наред тънеха в разруха, продължи повече от година и половина. Държавата осигури средства за основно обновяване на отделенията и нова медицинска апаратура...

Това по прилича на организирана престъпна група

Миналата седмица в предаването Открито, журналистката Валя Ахчиева разкри нов опит за контрабанда на ваксини, произведени от gdbopдържавната фирма Булбио. Същата, която осъществи бартер с Турция и внесе незаконно неразрешени за употреба ваксини – Пентаксим и Еувакс.
Оказа се, че бартерът на ваксини не е бил, еднократно действие, а част от дългосрочно „сътрудничество” с не много ясни параметри.

Още преди няколко години на митницата са задържани двама служители на Тюрк илач при опит да внесат незаконно 400 000 долара. Една от задържаните тогава, сега пристигнала спешно в България да подпише договор за вече произведени и запорирани от прокуратурата ваксини.       
Прокуратурата ги запорирала, защото били произведени тайно, в склад на Булбио, без етикети, без партидни номера и без получател. Оправданието на уволнения вече директор било, че  произведените 1 милиона ваксини били пробна серия, сиреч да се види как работят машините ...... .
Тюрк илач от друга страна дължи на Булбио 5.5 милиона лева по предишни сделки, но държавната фирма не предприема нищо за да ги получи.
Самата Булбио пък има договор с канадска фирма, на която е предоставила екслузивни права да търгува с нейните продукти, но същата изглежда няма никаква представа какви ги вършат в София с покровителството на държавата.
Прокуратурата трябва да каже дали това е контрабанден канал и дали е поддържан от самото Правителство. За сега може да се каже, че това по прилича на организирана престъпна група, отколкото служителите на Фонда за лечение на деца.  
Преди няколко месеца, отряд на МВР за борба с организираната престъпност щурмува Фонда за лечение на деца и арестува директора и всичките му 7 служителки. От прокуратурата казаха, че разследват организирана престъпна група. В последствие П. Александров и останалите бяха освободени, а обвинение не е повдигнато и до ден днешен.
Днес в Булбио няма отряди на МВР. Директорът на фирмата е освободен от работа няколко месеца след намесата на прокуратурата и едва след като стана известно, че Валя Ахчиева ще освети „сделката”. Мотиви за освобождаването му не са обявени публично.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо...

ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн...

ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн...

ОЩЕ
Облачно

11°C

София

Облачно

Влажност: 73%

Вятър: 22.53 km/h

 • Превалявания
  23 Окт 2017 16°C 11°C
 • Превалявания
  24 Окт 2017 12°C 5°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»