Д-р Миндов: Ако държавата иска да има лекари, нека ги…

Кой лекар преглежда пациенти в 20.30, освен в Спешната помощ? 17 години едно цяло съсловие със закон му е вменено да преглежда 24 часа в денонощието. Така коментира в "България сутрин" случая на арестуван лекар в столичен квартал, защото работил в нетрезво състояние председателят на Дружеството на общопрактикуващите лекари д-р...

Прочети още
 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Шуменският Окръжен съд обяви л…

Състав на Шуменския окръжен съд под председателството на съдия Свилен Станчев постанови решение, с което обявява лимитите на болниците за нищожни. В мотивите на съда се казва следното:Въвеждането на „лимит”...

МЗ си измиха ръцете с модернат…

Опасни игри се разиграват с българския болен. Нашенският пациент е търпелив, издръжлив, непретенциозен и най-вече с твърде много усложнения от основната диагноза заради закъсняло и некачествено лечение. Тук вина лекарите...

Болница "Майчин дом"…

Софийския градски съд определи рекордно обезщетение от 130 000 лв. за вреди и още 8870 лв. за разноски на пострадала от падналия асансьор в университетската АГ болница "Майчин дом". Досега...

Това по прилича на организирана престъпна група

Миналата седмица в предаването Открито, журналистката Валя Ахчиева разкри нов опит за контрабанда на ваксини, произведени от gdbopдържавната фирма Булбио. Същата, която осъществи бартер с Турция и внесе незаконно неразрешени за употреба ваксини – Пентаксим и Еувакс.
Оказа се, че бартерът на ваксини не е бил, еднократно действие, а част от дългосрочно „сътрудничество” с не много ясни параметри.

Още преди няколко години на митницата са задържани двама служители на Тюрк илач при опит да внесат незаконно 400 000 долара. Една от задържаните тогава, сега пристигнала спешно в България да подпише договор за вече произведени и запорирани от прокуратурата ваксини.       
Прокуратурата ги запорирала, защото били произведени тайно, в склад на Булбио, без етикети, без партидни номера и без получател. Оправданието на уволнения вече директор било, че  произведените 1 милиона ваксини били пробна серия, сиреч да се види как работят машините ...... .
Тюрк илач от друга страна дължи на Булбио 5.5 милиона лева по предишни сделки, но държавната фирма не предприема нищо за да ги получи.
Самата Булбио пък има договор с канадска фирма, на която е предоставила екслузивни права да търгува с нейните продукти, но същата изглежда няма никаква представа какви ги вършат в София с покровителството на държавата.
Прокуратурата трябва да каже дали това е контрабанден канал и дали е поддържан от самото Правителство. За сега може да се каже, че това по прилича на организирана престъпна група, отколкото служителите на Фонда за лечение на деца.  
Преди няколко месеца, отряд на МВР за борба с организираната престъпност щурмува Фонда за лечение на деца и арестува директора и всичките му 7 служителки. От прокуратурата казаха, че разследват организирана престъпна група. В последствие П. Александров и останалите бяха освободени, а обвинение не е повдигнато и до ден днешен.
Днес в Булбио няма отряди на МВР. Директорът на фирмата е освободен от работа няколко месеца след намесата на прокуратурата и едва след като стана известно, че Валя Ахчиева ще освети „сделката”. Мотиви за освобождаването му не са обявени публично.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно съвременните ...

Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн...

Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права...

Прочети още ...

Предимно слънчево

3°C

София

Предимно слънчево

Влажност: 83%

Вятър: 6.44 km/h

 • Rain And Snow
  17 Яну 2018 6°C -2°C
 • Разкъсна облачност
  18 Яну 2018 3°C -1°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»