Вход

Спрете да вечеряте, ако искате да отслабнете

21-07-2017 Публикации и интервюта

Проучване на изследователи от Училището по обществено здраве на Loma Linda University в Чехия установи, че времето и честотата на храненията играят съществена роля в увеличението или намалението на теглото.Използвайки информация, получена от повече от 50 000 участници...

Прочети още
  1. Последни коментари
  2. Най-четени
  3. Анкета
  4. Най-коментирани

Анкета

Кой ще е новият Управител на НЗОК?
  1. От съдебната зала
  2. ЛЕКАРСТВА
  3. ПАЦИЕНТИ

Съдът отмени окончат…

Петчленен състав на Върховният административен съд отмени окончателно Наредба № 3/25.01.2010 г. за утвърждаване на...

"Забележителни …

Кравите са показали "лудост" и "разпенваща" способност да се справят с ХИВ, което ще помогне...

Дете проговори след …

5-годишният Михаил Георгиев от Раднево вече може да говори след терапия в барокамерата на УМБАЛ...

Това по прилича на организирана престъпна група

Миналата седмица в предаването Открито, журналистката Валя Ахчиева разкри нов опит за контрабанда на ваксини, произведени от gdbopдържавната фирма Булбио. Същата, която осъществи бартер с Турция и внесе незаконно неразрешени за употреба ваксини – Пентаксим и Еувакс.
Оказа се, че бартерът на ваксини не е бил, еднократно действие, а част от дългосрочно „сътрудничество” с не много ясни параметри.

Още преди няколко години на митницата са задържани двама служители на Тюрк илач при опит да внесат незаконно 400 000 долара. Една от задържаните тогава, сега пристигнала спешно в България да подпише договор за вече произведени и запорирани от прокуратурата ваксини.       
Прокуратурата ги запорирала, защото били произведени тайно, в склад на Булбио, без етикети, без партидни номера и без получател. Оправданието на уволнения вече директор било, че  произведените 1 милиона ваксини били пробна серия, сиреч да се види как работят машините ...... .
Тюрк илач от друга страна дължи на Булбио 5.5 милиона лева по предишни сделки, но държавната фирма не предприема нищо за да ги получи.
Самата Булбио пък има договор с канадска фирма, на която е предоставила екслузивни права да търгува с нейните продукти, но същата изглежда няма никаква представа какви ги вършат в София с покровителството на държавата.
Прокуратурата трябва да каже дали това е контрабанден канал и дали е поддържан от самото Правителство. За сега може да се каже, че това по прилича на организирана престъпна група, отколкото служителите на Фонда за лечение на деца.  
Преди няколко месеца, отряд на МВР за борба с организираната престъпност щурмува Фонда за лечение на деца и арестува директора и всичките му 7 служителки. От прокуратурата казаха, че разследват организирана престъпна група. В последствие П. Александров и останалите бяха освободени, а обвинение не е повдигнато и до ден днешен.
Днес в Булбио няма отряди на МВР. Директорът на фирмата е освободен от работа няколко месеца след намесата на прокуратурата и едва след като стана известно, че Валя Ахчиева ще освети „сделката”. Мотиви за освобождаването му не са обявени публично.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ