Вход

Високи дози грипна ваксина при възрастни намалява хоспитализациите

22-07-2017 Публикации и интервюта

Фактът, че ваксините срещу грип обикновено не работят и при по-възрастни хора, представлява предизвикателство за производителите, защото заболяването често води до сериозни респираторни инфекции при възрастни пациенти, като например стари хора, живеещи в старчески домове или хосписиПри проведено...

Прочети още
  1. Последни коментари
  2. Най-четени
  3. Анкета
  4. Най-коментирани

Анкета

Кой ще е новият Управител на НЗОК?
  1. От съдебната зала
  2. ЛЕКАРСТВА
  3. ПАЦИЕНТИ

Съдът отмени окончат…

Петчленен състав на Върховният административен съд отмени окончателно Наредба № 3/25.01.2010 г. за утвърждаване на...

"Забележителни …

Кравите са показали "лудост" и "разпенваща" способност да се справят с ХИВ, което ще помогне...

Дете проговори след …

5-годишният Михаил Георгиев от Раднево вече може да говори след терапия в барокамерата на УМБАЛ...

Система за нарушени права в здравеопазването

GoldTicketОнлайн системата за случаи на нарушени права в здравеопазването http://ticketing.czpz.org вече 8 месец, предоставя възможност на граждани и пациенти да подадат своят сигнал, жалба, оплакване или запитване, свързан със здравеопазването. На сигналите отговаря екип от експерти-консултанти, част от които са юристите на ЦЗПЗ. Всеки, изпращащ сигнал има възможността да избере експерт, който да отговори на запитването му. На платформата е достъпна информация за всеки един от консултантите и неговата специализация.

Ако жалбоподателят не може сам да прецени кой от експертите да отговори на подадения от него сигнал, бива назначен такъв по наша преценка. За изпращането на сигнал, обработката и отговор, не се дължат никакви такси или заплащане.
До момента в системата са регистрирани почти 200 случая на пациенти или техни близки, които търсят помощ или съвет. Най-много са постъпилите сигнали (не само жалби, но и въпроси), свързани с извънболничната помощ. Голям е и броят на въпросите, свързани със здравното осигуряване както и оплакванията относно достъпа до медицинската помощ и нейното качество. Сигналите, свързани с медицинската експертиза са 23. По-малък е броят на запитванията и оплакванията от липсата на лекарства, като сигналите относно лечението в чужбина и спешната помощ.
Всеки, може да подаде сигнал посредством системата, като за целта е необходима регистрация. Регистрацията не изисква други данни, освен имена и координати за връзка и е необходима единствено, ако обработката на сигнала изисква да се свържем с лицето, което я е изпратило. ЦЗПЗ е регистриран като администратор на лични данни – Удостоверение № 414061. Взети са всички необходими мерки за предотвратяване на възможна злоупотреба с предоставени лични данни.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ