Вход

Спрете да вечеряте, ако искате да отслабнете

21-07-2017 Публикации и интервюта

Проучване на изследователи от Училището по обществено здраве на Loma Linda University в Чехия установи, че времето и честотата на храненията играят съществена роля в увеличението или намалението на теглото.Използвайки информация, получена от повече от 50 000 участници...

Прочети още
  1. Последни коментари
  2. Най-четени
  3. Анкета
  4. Най-коментирани

Анкета

Кой ще е новият Управител на НЗОК?
  1. От съдебната зала
  2. ЛЕКАРСТВА
  3. ПАЦИЕНТИ

Съдът отмени окончат…

Петчленен състав на Върховният административен съд отмени окончателно Наредба № 3/25.01.2010 г. за утвърждаване на...

"Забележителни …

Кравите са показали "лудост" и "разпенваща" способност да се справят с ХИВ, което ще помогне...

Дете проговори след …

5-годишният Михаил Георгиев от Раднево вече може да говори след терапия в барокамерата на УМБАЛ...

А вие как мислите?

ChudeshtoseДепутатът от ДПС Хасан Адемов заяви, че е въпрос на чест и достойнство д-р Москов да подаде оставка. От друга страна по думите на Михаил Миков предложението за разделянето на здравната помощ е антихуманно действие и също поиска оставката на здравния министър. И докато от БСП и ДПС за втори път искат оставката на Москов, министърът заявява, че

 според него от решението на съда не произтича проблем нито за здравната система, нито за пациентите и няма намерение да подава оставка. Напротив! Текстовете отменени от КС ще бъдат пренаписани и отново внесени в парламента „Правата на пациентите няма да бъдат нарушени заради отмяната на текстовете от Закона за здравното осигуряване“ съобщава министърът. По думите му, разделянето на пакетите продължава да бъде нужната законова стъпка, за да се гарантира, че Здравната каса ще заплаща пълноценно лечението на пациентите без да има нужда те да доплащат и да гарантира, че здравно осигурените навременно и безплатно ще получат нужния обем лечение, независимо от това дали имат възможност да платят частта от лечението, което Здравната каса не плаща. Депутатът от ГЕРБ и председател на здравната комисия в парламента д-р Даниела Дариткова също обяви, че ГЕРБ подкрепя екипа на МЗ и че разделянето на пакетите е само елемент от здравната реформа. От друга страна пред Дарик радио, основателят и първи управител на НЗОК – Илко Семерджиев коментира, че разделянето на заболяванията, за лечението, на които здравната каса заплаща, в пакети, е убийствено. Според него това е сегрегация на коректните платци на здравни вноски на социално значими и социално незначими хора“. А вие как мислите?

Коментари   

+2 #4 Пабло Ескобар 09-03-2016 15:57
Има едни природни вещества/хранит елни добавки/ при употребата на които човек започва да мисли ,че е Господ- винаги прав и безсмъртен. Entendido?
Цитиране
+8 #3 BLS 09-03-2016 14:35
Пълен провал и неграмотност, облечени в арогантност и празни приказки. ОСТАВКА
Цитиране
+8 #2 Пациентин 09-03-2016 13:46
Издънката Петър Москов ще трябва да си ходи. Една реформа беше замислена и обещана предизборно от РБ, съвсем друго се заяви за правителственат а програма, трето се работи (и проваля). Дотук Петърчо няма успешна мярка, каквото започне - все града удря. :sad:
Основните мерки окуцяха и затънаха в ГЕРБ-ерщина - нито има здравна карта или поне съдържателна и работеща концепция за такава, нито болниците на хранилка в НЗОК някога ще бъдат намалени, нито разходите за лекарства на НЗОК някак ще бъдат намалени, нито имунизационната програма на децата ще се нормализира, нито програмата за продължаващо обучение и специализация на лекарите ще успее. Нищо не излезе и от палеативните мерки - пациентски досиета с електронен достъп няма и няма да има (освен някаква глупост на инат), "лични" направления за СМП няма да има и няма как да има, приоритетни и допълнителни "пакети" няма да има и няма как да има.
Цитиране
+9 #1 ДСБ 09-03-2016 12:56
ЗАЩО И ДЕСЕБАРИ ИСКАТ ОСТАВКАТА НА МОСКОВ.
И Господ да стане министър на здравеопазванет о реформи няма да има, ако не се изметат чиновниците в МЗ от семашково време и експертите с ДПС обвързаности. Москов не го направи. Не успя да събере добър екип, затова и създаде "нормативния хаос". Не успя да изговори добре готвените реформи в медиите и пред пациентите. Продължи политиката на ГЕРБ на конфронтация с лекарите /редовите, не с ръководството на БЛС/. Затръшна вратата на верни и компетентни специалисти. Предаде политическите си приятели. Изключи телефона си. И разколеба хард десебари като мен в политическата си правота.
Цитиране

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ