Вход

Профилактични прегледи за рак на гърдата в Община Белоградчик

28-07-2017 Профилактични прегледи

От 29 до 30 юли 2017 година /събота и неделя/ ще се проведат профилактични прегледи за рак на гърдата в община Белоградчик, област Видин. Всички жени на възраст над 45 години ще могат да се прегледат напълно безплатно...

Прочети още
  1. Последни коментари
  2. Най-четени
  3. Анкета
  4. Най-коментирани

Анкета

Кой ще е новият Управител на НЗОК?
  1. От съдебната зала
  2. ЛЕКАРСТВА
  3. ПАЦИЕНТИ

МЗ беше осъдено за л…

Състав на Административн съд София град осъди министерството на здравеопазването да заплати обезщетение по частично...

Правилата при лечени…

Правилото на лекарите, че веднъж започнато антибиотичното лечение трябва да се продължи до края на...

През август в Пирого…

В Клиниката по ортопедия на Пирогов през месец август ще се провеждат безплатни консултации за...

Обещаваме трикрилен гардероб

БЛС каза, че няма да подпише НРД. Министър Москов обеща 600 000 направления повече.  От НЗОК обещали повече пари за направления. p.moskovgrozevПредседателят на БЛС рапортува, че вече всичко е наред и НРД ще се подпише. Завесата пада, ръкопляскания.
После се събудили и сблъскали с реалността, записана в НРД, а не обещана по телевизора – плаващи цени на медицинските дейности, седмични лимити на дейностите, месечни лимити на направленията, устройства за пръстови отпечатъци, листи на чакащи, санкции на база телефонна анкета, закрити със здравната карта отделения и болници, лекари без работа и т.н.
Циганинът питал, сега обещава ли се, или се дава? Отговорили му сега само се обещава. Той казал, тогава обещавам трикрилен гардероб.
Парите на НЗОК се определят със закона за бюджет на НЗОК, приет през месец декември миналата година. Повече пари може да има само, ако Народното събрание гласува нов бюджет.
Д-р Москов може да обещае всичко, но не може да даде нищо. Парите от резерва на НЗОК, според закона се разпределят с решение на Надзорния съвет на касата, министърът няма нищо общо.
Според § 11 от ПЗР на ЗБНЗОК за 2016 година, НС на НЗОК може да направи частично разпределяне на резерва след подписване на НРД, но не по-рано от 31 март. Заседание на НС на НЗОК по разпределението на резерва не е имало, решение не е вземано.
Който и каквото да е обещавал на д-р Грозев, може никога да не му го даде.  
Преди Москов обеща, че от 1-ви април няма да има направления и регулативни стандарти. В НРД 2016, обаче направленията и регулативните стандарти остават същите.
Преди Москов обеща, че няма да има лимити. В НРД 2016 има освен месечни и седмични лимити и то не само като пари, но и лимити на дейността.
Москов обеща от ЗБНЗОК да отпаднат текстовете свързани с НРД, което Събора на БЛС постави като условие за преговорите с НЗОК. Текстовете не отпаднаха, но БЛС преговаря.
Кой колко пари ще получи не зависи от НРД. От НРД зависи достойнството на лекарите и готовността им за още едно самоунижение.

Коментари   

+1 #5 пациент 26-02-2016 05:21
Прочетох отвореното писмо и подкрепям становището на БЛС за неподписване на НРД. Москов тотално внесе хаос в българското здравеопазване и реформата му посяга на достойнството на лекарите и правата на пациентите.
Цитиране
+2 #4 личен лекар 24-02-2016 14:14
Тази игра с подписването на НРД се играе всяка година независимо дали през ноември март или който и да е месец протича абсолютно по -еднакъв сценарий.Всички /БЛС пациентски организации ,неправителстве ни организации и т.н/казват как ввсичко е противоконститу ционно ,накрая се подписва както са решили касата и впоследствие плащат лекарите от джоба си разни глоби ,аз досега за глобен пациент не съм чул.И така до другата година пак същото
Цитиране
+1 #3 goal 24-02-2016 06:51
Грозев играе по свирката на Райчинов. Райчинов е съветник на Москов. В УС на БЛС всички освен Грозев са срещу подписването на НРД. Райчинов обикаля и агитира. Москов раздава постове и заплашва с уволнение. На Кръстев от Пловдив са обещали да стане директор на Областната болница, ако подкрепи НРД.
Цитиране
+3 #2 do insider 23-02-2016 18:38
а ние обещаваме мерцедес с навигационна система и яхта в Йонийско море, между Дубровник и Копер.
Цитиране
+13 #1 fot 23-02-2016 12:43
БЛС не трябва да подписва , защото когато системата се срути някой трябва да отговаря. БЛС трябва да остави Москов и Касата да си носят отговорноста . В противен случай съюза става съучастник в безумия срещу съсловието.
Цитиране

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ