Вход

През 2015 приходите от здравни вноски са с над 160 млн. лева по-малко от планираните

Приходите от здравни вноски през 2015 година са били със 168 милиона лева по-малко от заложените в закона за бюджет на НЗОК. Според k.ananiewЗБНЗОК приходите от здравни вноски е трябвало да бъдат 2 040 705 000 лева. Според официална справка на НАП събраните пари от здравни вноски през 2015 година са 1 872 565 000.
Според изявление на Кирил Ананиев – заместник финансов министър и Председател на Надзорния съвет на НЗОК, дадено в края на декември пред Парламентарната комисия по здравеопазване, се очаквало преизпълнение на приходите от здравни вноски с 5-10 милиона. Все пак Ананиев уточнява, че това е по данни на НАП.
Именно официалните данни на НАП, опровергават твърденията за преизпълнение на приходната част в бюджета на НЗОК. Оказва се, че не само няма преизпълнение, но е формиран значителен дефицит. Годишният финансов отчет на касата ще покаже кои договорени дейности не са платени. За сега е известно само, че не са разплатени задължения към болници в ЕС по Директивата за трансгранично сътрудничество.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»