Вход

Пациент агонизира след две операции

20100721152505kitka1Жена чупи ръката си, след което бива транспортирана до най-близката болница. След извършен преглед, лекарят травматолог назначава операция с метален имплант на стойност 1200 лв, който тя трябва да заплати. Поради силната болка, която изпитва, жената се съгласява на оперативното лечение (открито наместване на фрактура с вътрешна фиксация - хумерус) и изплаща сумата по банков път. Преди операцията, въпреки болката, която изпитва,

 жената може да движи лявата си китка нагоре и да вдига пръстите и палеца на лявата ръка.
След операцията обаче, жената продължава да изпитва същата болка, но с разликата че вече не може да движа пръстите и лявата си китка нагоре.
Като отговор на въпроса, защо не може да движи ръката си, лекарят и отговаря, че вероятно нервът е травмиран след операцията и затова мускулите и не работят и ще отнемат няколко месеца докато се възстанови. След направено ЕМГ изследване се установява, че жената няма активност на радиалния нерв на лявата ръка.

Известно време след този преглед не настъпва никакво подобрение и жената се съгласява с мнението не лекуващия я лекар и постъпва за повторна операция, след която обаче, отново не се наблюдава никакво подобрение в състоянието на пациентката - напротив има тотална липса на движение в лявата китка.
Седем месеца по-късно, жената все още няма подобрение и възнамерява да потърси правата си по съдебен ред.

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Видео

«
  • 1
  • 2
  • 3
»