Вход
joomla social share plugin

Профилактични прегледи за рак на гърдата в Община Белоградчик

28-07-2017 Профилактични прегледи

От 29 до 30 юли 2017 година /събота и неделя/ ще се проведат профилактични прегледи за рак на гърдата в община Белоградчик, област Видин. Всички жени на възраст над 45 години ще могат да се прегледат напълно безплатно...

Прочети още
  1. Последни коментари
  2. Най-четени
  3. Анкета
  4. Най-коментирани

Анкета

Кой ще е новият Управител на НЗОК?
  1. От съдебната зала
  2. ЛЕКАРСТВА
  3. ПАЦИЕНТИ

МЗ беше осъдено за л…

Състав на Административн съд София град осъди министерството на здравеопазването да заплати обезщетение по частично...

Правилата при лечени…

Правилото на лекарите, че веднъж започнато антибиотичното лечение трябва да се продължи до края на...

През август в Пирого…

В Клиниката по ортопедия на Пирогов през месец август ще се провеждат безплатни консултации за...

Полусляпо дете води дело срещу НЕЛК

Пред Административен съд – София – град е образувано дело срещу експертно решение на НЕЛК, с което е намален процента на увреждане на okoдете с нарушение на зрение. Делото е образувано по жалба на неговата майка.
Първото освидетелстване на момченцето е през декември 2012г, когато му е определен 75% вид и степен на увреждане с чужда помощ. По повод изтичане на това ЕР на ТЕЛК, без каквато и да е положителна промяна на здравословното състояние на детето, то се явява на преосвидетелстване пред ТЕЛК през м. декември 2015г. С ЕР на ТЕЛК му се определят 72% вид и степен на увреждане, отново за 3 години, но този път без чужда помощ. Родителите обжалват неоснователно намаления процент увреждане и отнетата чужда помощ пред НЕЛК. НЕЛК отменя решението на ТЕЛК и го връща за ново произасяне, поради неправилно оценено състояние на едното око. ТЕЛК постановява ново ЕР, с което процента на увреждане на детето е оценен на 57%, отново без чужда помощ, за три години срок на действие. Майката обжалва пред НЕЛК, който намалява не само процента на увреждане, но и срокът на действие на решението, като се потвърждава и отнемането на чуждата помощ.
Обжалванията срещу решенията на НЕЛК се правят пред административния съд, в чийто район се намира постоянният или настоящият адрес на жалбоподателя по реда на Административнопроцесуалния кодекс. Самото ЕР представлява индивидуален административен акт. В жалбата си към съда, майката на детето иска от съда да отмени отказа, като незаконосъобразен и да даде задължителни указания на административния орган.
До момента по делото има проведено едно съдебно заседание. В него съда се е разпоредил за допускането на съдебно-медицинска експертиза. Следващото заседание по делото е на 01.02.2017г

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо... ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн... ОЩЕ