Вход

Кой какво предлага за второ четене на бюджета на НЗОК?

Вижте какво предлагат народните представители за второто четене на закона за бюджет на НЗОК за 2018 година. По реда на внасянето им в Народното събрание:ПГ на „БСП за България” предлага разходите на НЗОК за 2018 година да се увеличат със 100 милиона лева. Увеличението трябва да дойде от 200 милиона...

Прочети още
 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Инспекторатът на ВСС: Няма про…

Неколкократно сме писали за едно досъдебно производство по повод смъртта на дете от остър бронхит, при което Сливенската окръжна прокуратура 8 пъти постановява прекратяване на производството и осем пъти Окръжният...

Кампания за нежелани лекарстве…

Дайте своя принос употребата на лекарства да стане по-безопасна като съобщавате подозирани нежелани реакции: Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) стартира онлайн кампания В периода 20 - 24 ноември 2017 г. ИАЛ...

Д-р Маринова: Чух, че убиваме …

Информационната кампания в подкрепа на донорството е лична идея на д-р Сибила Маринова, началник на ОАИЛ и координатор по донорство в МОБАЛ - Велико Търново, и д-р Ваня Лъчезарова, които...

Опитах се да реанимирам малко момче. Беше късно

barcelonaТова разказва пред Британския таблоид Мирър млад мъж на име Албърт. Той работи като медицинска сестра и по време на атентата е бил близо до Las Ramblas, където ван с терористи се вряза с висока скорост в пешеходците на улицата. Алберт описва ужасът, който е изпитал, опитвайки се да спаси живота на малко момче, блъснато от колата на терористите.
„Видях осем или девет трупа на улицата. Аз съм сестра и заедно с един лекар се опитвахме да спасим малко момче. Правихме изкуствено дишане и сърдечен масаж, но не можахме да го върнем към живота.”

Най-малко 13 души са загинали и близо 100 ранени при вчерашния атентат в Барселона, отговорността за което пое Ислямска държава. Петима терористи са били убити по-късно в друг испански град при опит да осъществят нов атентат.
„Беше истински хаос. Не можах да видя вана. Виждах само полиция наоколо и бягащи хора”- допълва Албърт пред репортер на медията.
Няма данни при атентата да са пострадали български граждани. Полицията все още не е заловила всички предполагаеми терористи.
ЦЗПЗ изразява своето съчувствие и съпричастност към близките на жертвите и пострадалите, както и подкрепа за народа на Испания и жителите на Барселона в този труден момент.
С убийства на невинни хора не може да се спечелят привърженици или подкрепа, за която и да е кауза или религия. Такова безпричинно масово убийство на невинни хора не е присъщо за човека. Дали трябва да наричаме извършителите и поръчителите човеци?

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Отговорността на лекаря за вреди

Лекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съо...

ОЩЕ

Лечение в Европейския съюз

Българските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн...

ОЩЕ

Дела срещу администрацията

Административните съдебни дела се водят тогава, когато административен орган, отказва да изпълн...

ОЩЕ
Предимно ясно

0°C

София

Предимно ясно

Влажност: 68%

Вятър: 28.97 km/h

 • Предимно облачно
  21 Ное 2017 8°C 1°C
 • Предимно облачно
  22 Ное 2017 11°C 2°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»