Народното събрание ще проведе разисквания за състоянието на общинските болници

Следващият петък на 26 януари, народното събрание ще проведе разисквания по изготвяне на стратегия за запазване и развитие на общинските болници. Разискването е предизвикано с подписка от 71 народни представители във връзка с парламентарно питане към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от народните представители от БСП Георги Йорданов и Илиян...

Прочети още
 1. Последни коментари
 2. Най-четени
 3. Най-коментирани
 1. От съдебната зала
 2. ЛЕКАРСТВА
 3. ПАЦИЕНТИ

Шуменският Окръжен съд обяви л…

Състав на Шуменския окръжен съд под председателството на съдия Свилен Станчев постанови решение, с което обявява лимитите на болниците за нищожни. В мотивите на съда се казва следното:Въвеждането на „лимит”...

Д-р Дариткова: Общинските болн…

Най-големият проблем на общинските болници е кадровият дефицит. Това обяви в предаването „Лице в лице” председателката на парламентарната здравна комисия Даниела Дариткова.По думите на Дариткова общинските болници, които имат проблем...

Покана за участие в проект Pro…

ProEmpower публикува покана за участие в търг за разработване на новаторски информационни и комуникационни технологии за пациенти с диабет тип 2 ProEmpower стартира процедура за закупуване на решение за непрекъснато самоуправление...

Тимчев не е виновен за колапса на болницата в Дупница

ТимчевВ материал на Б. Михайлова, вестник Вяра разказва за проблемите на дупнишката болница и скандала с досегашния управител Росен Тимчев.
Липсата на диплома и фалшифицирането на такава, за да заеме поста управител на дупнишката болница е укоримо и недопустимо, за което Росен Тимчев трябва да понесе отговорността, но в същото време не бива да бъде обвиняван Росен Тимчев за всички грехове в общинската болница.

Според Михайлова, дългото управление на Любомир Таушански от над 10 години, държан с неимоверните усилия на БСП, без да се гледат влошаващите се финансови резултати доведе до нейния колапс и дълг от 1 млн. лева. Точно за това тогавашният председател на ОбС сега депутат Ивайло Константинов поиска създаването на работни групи от съветници и експерти, които да проверяват причините за лошите финансови резултати на общинската болницата.
Тогава Росен Тимчев не беше управител, тогава управител беше Любомир Таушански. Тогава работната група констатира, че причините за наближаващия фалит е лошият мениджмънт.
През тези години общинската болница не е получавала нито стотинка от община Дупница. Сега за първи път общината начело с кмета Методи Чимев се ангажира пряко с решаването на финансовите проблеми на болницата с предоставяне на гаранция за кредит от един милион лева.
Тази глътка въздух трябва да се използва от сегашното ръководство на общинската болница, за да направи необходимите реформи и да преструктурира нейната дейност, така, че когато дойде време да се правят вноски по кредитите новото ръководството на болницата да не се дръпне отново назад, както се дръпна за кредита за енергийна ефективност.
След една година ръководството на болницата и по-специално д-р Недин, отново ли ще вика националните медии, отново ли ще облича тениска на президента Путин с надежда някой да помогне свише или сега ще направи всичко необходимо, за да преструктурира болницата и да я направи добре функциониращо лечебно заведение- пита реторично авторът на статията.
Докога, новият директор ще се оплаква по всички медии, че община Дупница ги кара да плащат кредит?
Крайно време е д-р Недин и екипът да погледнат към лечебните заведения, които са печеливши, на които никой не помага, а те реализират печалба, като – частната болница в Дупница на Ени Лефтеров и съветника Костадин Костадинов. Михайлова дава пример, че  служителите в частната болница са с 1/3 по-малко от общинската.
Защо няма аптека в общинската болница, защо няма медицински център в общинската болница?
Не Росен Тимчев за неговите 6 месеца фалира болницата. По негово време са били направени едни от най-големите ремонти, закупена апаратура и легла, а заплатите са давани навреме. Росен Тимчев е един голям парадокс, без диплом, но интелигентен, грамотен, начетен, син на професор, харизматичен, загрижен и никой не би допуснал, че той е учил в два ВУЗ-а и ги е оставил преди финала.
Дипломата не те прави по- умен, но административно за ръководител на болница, е задължителна. В днешно време да си купиш диплома, е като да си купиш лека кола, може и по-евтино да ти излезе, примерите са безброй, но той и това не е направил.
Източник: в-к Вяра, Б. Михайлова

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

Потребителски рейтинг: 0 / 5

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Отговорността на лекаря за вреди

medical errorЛекарят има задължението по силата на закона да положи грижа за лечението на пациента, съобразно...  Прочети още ...

Лечение в Европейския съюз

eu flagБългарските граждани могат да се лекуват в чужбина. Когато лечението се заплаща от публичн... Прочети още ...

Указание за правата на пациента

bgflagКато пациент в Република България в съответствие със законите на страната, имате следните права... Прочети още ...

Разкъсна облачност

3°C

София

Разкъсна облачност

Влажност: 56%

Вятър: 0.00 km/h

 • Предимно слънчево
  19 Яну 2018 10°C -6°C
 • Rain And Snow
  20 Яну 2018 3°C -1°C

Видео

«
 • 1
 • 2
 • 3
»