NSVOK top banner

Вход

Подобрено лечение на нарушения от употребата на алкохол, хронична болка и нарушения на настроението

drugs handПатентованата от Университета Пърдю технология показва, че има по-малко странични ефекти от конвенционалните терапевтици

Подпомагането на хората с пристрастяване се превърна в изследователска страст за Ричард ван Рейн от университета Пърдю, който ръководи екип за откриване на лекарства в подкрепа на милиони хора по света, занимаващи се с нарушения от употребата на алкохол, хронична болка и нарушения на настроението.
"Тези нарушения в момента не са адекватно управлявани", казва Ван Рейн, доцент по медицинска химия и молекулярна фармакология. "По-добри лекарства, които приемат по-холистичен подход и произвеждат по-малко странични ефекти, ще бъдат от полза. Ние открихме, че два пептида - които са естествено метаболитни продукти на Rubisco, голям протеин, който се среща в много растения като спанак - може да помогне в развитието от тези нови лекарства. "
Това откритие от екипа на Пърдю осигурява нова възможност за разработване на лекарства, които осигуряват терапевтично облекчение за пациента, без да причиняват нежелани странични ефекти. Откритието е публикувано в изданието на Европейската невропсихофармакология от 24 декември 2018 г.

"Ние сме част от една вълнуваща нова област на откриване на лекарства, която цели да разработи молекули, които само активират клетъчните сигнални пътища, свързани с техния терапевтичен ефект," каза Ван Рейн. Ние открихме, че тези пептиди селективно активират известните полезни пътища, без да активират "страничните ефекти" на рецептора.
Ван Рейн, в сътрудничество с професорите на Дарси Трейдър и Маркъс Лил, активно провежда синтетични и изчислителни стратегии за подобряване на тези пептиди, за да ги направи по-ефективни.
Той каза, че има причина за оптимизъм, тъй като първоначалните пептиди на рубисколин вече са изследвани в предклинични проучвания за тяхната способност да регулират хранителния прием и дори се предлагат в козметични продукти против стареене.
Предклиничните проучвания предполагат, че пептидите са бионалични за орално приложение и могат да проникнат през кръвно-мозъчната бариера, като и двата са необходими за лекарството ефективно да лекува разстройство на централната нервна система.
Тяхната работа е в съответствие с тържеството на Giant Leaps на Пърдю, което отбелязва световния напредък в здравеопазването като част от 150-годишнината на Пърдю. Това е една от четирите теми на фестивала за идеи на годишния празник, предназначен да покаже Пърдю като интелектуален център за решаване на реални проблеми.
Откритието на вълнуващата фармакология на тези пептиди е тясно свързано с други изследвания от лабораторията на Ван Рийн, включително патентовани нововъведения, които се занимават с едновременното лечение на алкохолно разстройство и депресия.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Лекарства Иновации
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост