NSVOK top banner

Вход

Личните лекари протестират пред МЗ (видео)

протестЛичните лекари не се изплашиха от минусовите температури и излязоха на протест пред сградата на Министерството на здравеопазването на площад "Света Неделя". Те искат по-малко административна работа и по-високо заплащане. На обяд лекарите се събраха пред здравното министерство, съобщават от Nova TV. Средства според медиците ще има, ако всички плащат цяла потребителска такса, а сумите се възстановяват от съответните институции.

Сега някои социални групи, като например пенсионерите и хронично болните, плащат по 1 лев. Личните лекари предлагат самата такса също да се промени и да стане 1% от минималната работна заплата. Трябвало да отпадне и изискването да са на разположение 24-часа.
Вижте повече подробности във видеото:

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост