NSVOK top banner

Вход

Европа финансира проекти за интеграция и работа на хора с увреждания за 5 млн. лв.

invalidi5 милиона лева са предвидени по процедурата "Социално включване в общността" на ОП "Развитие на човешките ресурси", която бе открита за кандидатстване преди няколко седмици. Крайният срок за кандидатстване за средствата е до края на януари. Това съобщи във Велико Търново зам.-министърът и ръководител на Управляващия орган на програмата Зорница Русинова.
"По тази схема даваме възможност на неправителствени организации в партньорство с общини да разработят своите проекти, така че да осигурят качествени и иновативни съвременни социални услуги, свързани основно с възможността да се интегрират хора с увреждания в заетост. Ще подкрепим услуги и дейности, които до момента не се подкрепят от делегираните бюджети на общините", поясни тя.

Всеки един проект няма долна граница, така че и много малки неправителствени организации могат да кандидатстват с малък брой потребители за техните услуги, съобщават от вестник 24 часа. Таванът е 200 000 лв.
Услугите са свързани с информиране, консултиране, създаване на възможности за социална услуга, свързана със заетост, стана ясно по време на информационния ден в старата столица.
"Ако има дете, което е с аутизъм, може да се създаде услуга, така че с детето да работят специалисти. В това време, с родителите или ако то посещава училище и те нямат възмоност да ходят на работа, ще може да работят сцециалисти, които ще подготвят майката с мотивация и обучение и ще се търсят варианти да ѝ се намери работа", даде пример Русинова.
Това е целта на схемата - да намерим възможност, когато става дума за хора с увреждания, да се комбинира социалната услуга с мотивацията и съответните обучения, така че човек с увреждания да може трайно да намери работа на пазара на труда след приключването на проектите", обобщи зам.-министърът.

Нашият сайт се издържа от реклами и дарения. Ако ви харесва съдържанието, можете да ни подкрепите по няколко начина: Като ни последвате в социалните мрежи и харесайте нашите страници в тях! Като ни изпратите новина! Като кликнете върху рекламните банери! Като рекламирате на нашия сайт! Като направите дарение!
Благодарим за подкрепата!

Маркирана като Пациенти ТЕЛК
Въвеждане на коментар... Коментарите ще се опреснят след 00:00.

Бъдете първият коментирал тази статия.

Кажете нещо тук...
Впишете се с ( Регистрация ? )
или изпратете като гост